Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAVA I UŽAS KOD GRENOBLA

Islamista odsekao glavu radniku u Francuskoj!

Autor: A. P. | 26.06.2015 - 11:11:00h | Komentara: 1

U fabrici nedaleko od Grenobla dogodio se stravičan zločin kada je jednom radniku odsečena glava!

Napadači su prerušeni u dostavljače uleteli automobilom u fabriku, zapravo skladište gasa, i postavio je nekoliko manjih eksplozivnih naprava.

Lokani mediji prenose da je uhapšeni odbio da se identifikuje i ne sarađuje sa policijom. On je rekao da je pripadnik Islamske države.

Vlasti su poslale antiterorističku istražnu jedinicu u postrojenje gasne kompanije na jugu zemlje, saopštilo je tužilaštvo. Postrojenje pripada kompaniji “Er prodakts” iz SAD, koja se bavi gasnom tehnologijom.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev odmah je otišao  na mesto napada u gradu Sent Kventin Falavije, koji se nalazi između Grenobla i Liona.


Lokalni list “Dofine” preneo je da je odsečena glava pronađena na žičanoj ogradi fabrike. Ona je bila umotana u tkaninu sa porukama na arapskom. Nedaleko od nje je pronađeno i telo ubijenog. Agencija AFP je prenela, pozivajući se na izvor blizak izstrazi, da je u pitanju lokalni biznismen koji nije bio zaposlen u fabrici. prema najnovijim informacijama on je navodno bio poslodavac jednom od atentatora.

Ovaj napad se dogodio skoro šest meseci nakon što je u Parizu ubijeno 17 osoba kada su Islamisti napali redakciju jednog satiričnog lista i prodavnicu u jevrejskoj četvrti.

Dok je trajala drama u Francuskoj na drugom kraju sveta u Tunisu dogodio se novi teroristički napad. Dvojica napadača su sa automatskim oružjem napali hotele pune stranih turista u Susu. Gotovo u isto vreme izveden je i napad na džamiju u Kuvajtu, a teroristi su i tu usmrtili više desetina ljudi.

Predsednik Oland napustio samit u Briselu!

Predsednik Francuske Fransoa Oland napustio je samit EU u Briselu i hitno se vratio u zemlju nakon vesti o napadu islamista na skladište gasa. Oland je rekao da je napadač identifikovan. Predsednik je istakao da su napadači želeli da dignu u vazdug skladište gasa i da izvrše hemijski napad. Premijer Manuel Vals je potvrdio da je podignuta bezbednost na brojnim "osetljivim lokacijama".

Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 26.06.2015 19:25h

    Neka pitaju sada "mamu"Ameriku,šta da rade sa teroristima.Od davnina,Amerika stvara teroriste po celom svetu, koji joj stvaraju uslove za ratove,zavade I pljačke(npr Nafte itd),pa kad izgubi kontrolu nad njima drugi stradaju.Nemojte reći da se ne sećate Bin Ladena.Nadam se samo da će konačno njihovi tvorci stradati,a ne nedužan svet

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP