Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NASTAVAK NEMIRA

Islamisti ne popuštaju!

Autor: F.B./E.A. | 16.09.2012 - 18:42:00h | Komentara: 0

Protesti muslimana zbog filma „Nevinost muslimana“ zapalili su čitavu planetu! Ogranak terorističke mreže Al Kaida poziva muslimane na ubistva Amerikanaca, dok su talibani preksinoć napali vojnu bazu Bastion, u kojoj se nalazi britanski princ Hari!

Svet u plamenu zbog filma „Nevinost muslimana“

Svet u plamenu zbog filma „Nevinost muslimana“ | Foto: ALO!

Masovni neredi su se proširili po Bliskom istoku, Aziji i Africi, a u sukobima demonstranata i snaga bezbednosti poginulo je šest osoba u Tunisu, Sudanu, Libanu i Egiptu. Ukupan broj povređenih u više desetina gradova u kojima su organizovani protesti za sada je nemoguće precizno utvrditi.

Kako prenose strane agencije, u napadu na vojnu bazu NATO u nesigurnoj provinciji Helmandu na jugu Avganistana, poginula su dva vojnika snaga Isafa, ali princ nije u opasnosti. Napad je izveden pešadijskim naoružanjem i minobacačima. Poručnik Bob Barko, iz službe za odnose s javnošću Isafa, nije želeo da otkrije nacionalnost poginulih vojnika, ali se nezvanično pominje da je reč o američkim marincima.


Barak i Mišel Obama sa Džo Bajdenom

Barak Obama sa Džo Bajdenom, glavnim savetnikom za bezbednost | Foto: AP

Autor filma prekršio uslovnu

Egipatski Kopt Nakula Baselej Nakula (55) iz Kalifornije, autor antiislamskog filma što je izazvao proteste širom muslimanskog sveta, koji je osuđen zbog bankarske prevare, bio je na razgovoru s policijom zbog mogućeg kršenja uslovne kazne. Nakula se branio bolešću kako bi dobio blažu kaznu za bankarsku prevaru 2010. godine. On je osuđen na 21 mesec zatvora zbog toga što je otvorio 600 lažnih kreditnih računa, a za neke od njih je koristio identitete rođaka, kao i zbog izdavanja nevažećih čekova.

Američki predsednik Barak Obama je juče izjavio da će SAD učiniti sve što je potrebno da zaštiti svoje državljane koji se nalaze u inostranstvu, istakavši da i zemlje domaćini moraju da osiguraju bezbednost za diplomatske misije.
Kako bi mogle odgovoriti na najnoviji razvoj događaja i reagovati na nerede i napade na njihova diplomatska predstavništva na oko 18 lokacija u islamskim zemljama, SAD su počele da premešta snage.

Američki ministar odbrane Leon Paneta je izjavio da SAD „moraju da budu spremne u slučaju da se protesti otmu kontroli“. SAD su poslale 100 marinaca u Jemen i Libiju, gde je u Bengaziju ubijen američki ambasador, ali i jedan tim predviđen za brza dejstva koji je upućen u Sudan, gde su u petak demonstranti pokušali da provale u ambasadu SAD.


Film, snimljen u SAD koji izvrgava ruglu islam i proroka Muhameda, najpre je podstakao proteste u Egiptu i Libiji, a potom su neredi izbili i u drugim zemljama na Bliskom istoku, kao i protesti u Australiji. Pogledajte trejler filma koji je izazvao neviđene reakcije u celom svetu, uključujući i smrt američkom ambasadora u Avganistanu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP