Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HARI OPET U ŽIŽI JAVNOSTI

Islamisti nišanili princa?!

Autor: Ekipa ALO! | 15.09.2012 - 15:44:00h | Komentara: 0

U napadu na vojnu bazu Bastion u provinciji Helmandu na jugu Afganistana, u petak veče, poginula su dva vojnika snaga ISAF-a. U ovoj bazi služi i britanski princ Hari, mlađi sin princa Čarlsa i preminule Lejdi Dajane. Kako prenose svetski mediji princ Hari nije povređen u napadu.

Poginuli vojnici su bili američki marinci, prenosi AFP, pozivajući se na neimenovani izvor u Vašingtonu. U napadu izvedenom vatrenim oružjem i minobacačima povređeno je još pet vojnika. Princ u toku napada nije bio u opasnosti.

Princ Hari

Preživeo napad na svoju bazu: Princ Hari | Foto: Reuters

Prema rečima poručnika Boba Barka iz službe za odnose s javnošću ISAF-a, napad je izveden oko ponoći po lokalnom vremenu.


Princ Hari je samo dve nedelje posle afere sa golišavim fotografijama, raspoređen u četvromesečnu misiju u okviru međunarodnih snaga u Avganistanu.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je princ Hari, koji je pilot helikoptera "apač", doputovao u četvrtak uveče u glavnu britansku bazu u Avganistanu, Kamp "Bastion", u provinciji Helmand.

Ovo je drugi odlazak u Avganistan 27-godišnjeg princa od Velsa, koji je posle deset nedelja borbenih misija u provinciji Helmand izmedju 2007. i 2008. godine povučen nakon što su mediji otkrili njegov tajni angažman.

Kraljevstvo u iščekivanju novog skandala: Princ Hari

Poznat po skandalima: Princ Hari | Foto: Rojters

Kapetan od Velsa, kako ga zovu u britanskoj vojsci, u Avganistanu će učestvovati u borbenim misija protiv talibana.

Princ Hari je treći u nizu prestolonaslednika, a prvi je pripadnik kraljevske porodice koji učestvuje u borbama otkad je njegov stric, mladji sin Elizabete II princ Endrju učestvovao u Foklandskom ratu.


Mladi plemić, položio je za pilota helikoptera "apač" u februaru, posle 18 meseci obuke u Britaniji i SAD.


Prema procenama britanskog ministarstva odbrane, opasnost kojoj su izložene posade "apača" označena je kao "niska". Talibani tvrde da su oborili jedan takav helikopter u Avganistanu, ali Britanci tvrde da nikad nigde nisu izgubili nijedan "apač" i da su svih 67 na broju, a samo su dva imala manje nezgode.


"Apači" su predviđeni za praćenje i uništavanje trenkova i opremljeni su raketama, projektilima i mitraljezima.


Bi-Bi-Si piše da će princ Hari u Avganistanu biti smešten sa ostalim vojnicima, u vojnim barakama. U kampu postoji bar koji ne služi alkoholna pića - koja su zabranjena u celoj vojnoj bazi, cigaret-bar i restoran. Od zabave, postoji stoni fudbal, bilijar i razne video igre.


Posle Olimpijskih igara u Londonu, princ Hari je letos otputovao u Las Vegas, a krajem avgusta internet je bio preplavljen fotografijama sa tog putovanja - na kojima, u hotelskoj sobi, sa golom devojkom pozira nag prestolonaslednik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP