Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAVIČNO

Islamisti odsekli glavu Francuzu!

Autor: | 24.09.2014 - 20:26:00h | Komentara: 1

Alžirski džihadisti povezani s Islamskom državom odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video-snimak pogubljenja postavili na internet.

Grupa koja sebe naziva Džund al-Kilafah otela je u nedelju planinskog vodiča Erve Gurdela (55) iz Nice i zapretila da će ga ubiti ukoliko u roku od 24 sata Francuska ne okonča vazdušne napade na borce Islamske države u Iraku, dok je Pariz poručio da neće ustuknuti, prenele su agencije.

a

Američka obaveštajna grupa SITE saopštila je putem Tvitera da je ta grupa, čiji naziv u prevodu znači "vojnici kalifata", danas objavila video-snimak Gurdelovog smaknuća.
Ta grupa, povezana s militantnim aktivistima ID u Iraku i Siriji, u ponedeljak je objavila video-snimak u kojem je preuzela odgovornost za otmicu francuskog taoca i prikazala muškarca koji se predstavio kao Gurdel, turista iz Nice.
Ni francuska ni alžirska vlada za sada nisu dale nikakav komentar.

Oland: Francuska ne odstupa od borbe protiv ID

Francuski predsednik Fransoa Oland osudio je danas "okrutno i kukavičko" ubistvo francuskog taoca, koga su u Alžiru oteli džihadisti povezani sa grupom Islamska država, i poručio da Francuska neće odstupiti od borbe protiv islamista u Iraku.
"Naš sunarodnik je ubijen", rekao je Oland novinarima na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku i naveo da će sutra sazvati specijalni bezbednosni sastanak u Jelisejskoj palati o najnovijim dogadjajima, prenele su agencije.
"Ova agresija samo jača moju rešenost da se suočim sa džihadističkom pretnjom", istakao je francuski šef države i zaključio: "Počinioci ovog gnusnog zločina moraju biti kažnjeni", navodi AFP.
Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 24.09.2014 23:26h

    Француски усељеници основали су тајну организацију ОАС, која је вршила многе терористичке нападе на Алжирце, који су на терор одговарали противтерором. 17. септембра 1961. ФНЛ је организовала протест у Паризу, на којем је учествовало 30.000 Алжираца. Полиција у Паризу је спречила протест, тако што је пуцала у масу. Тог дана убијено је око 200 Алжираца, чија су тела бацана у Сену[тражи се извор од 08. 2011.], а 14.000 било је ухапшено и допремљено на спортске стадионе.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP