Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEZAPAMĆENI ZLOČIN: UŽASAVAJUĆI PRIZORI

Islamisti spalili hrišćane u Nigeriji (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Autor: | 20.11.2013 - 08:59:00h | Komentara: 17

Napadi na hrišćane u Nigeriji su se nastavili sa pojačanom brutalnošću. U zastrašujućem napadu islamisti su žive spalili 50 hrišćana.


BOko Haram

Kako saopštavaju mediji, ubijeno je preko sto ljudi u napadima na 12 sela u nigerijskoj državi Plato. Odgovornost za napade je ponovo preuzela islamistička teroristička grupa Boko Haram.
Kako potvrđuje više novinskih agencija, 50 hrišćana, članova Crkve Hrista, u selu Maseh je nakon napada potražilo utočište u kući svog pastora, gdje su živi spaljeni.
„Pedeset članova crkve je ubijeno u crkvenoj zgradi, gdje su se sakrili. Ubijeni su zajedno sa pastorovom ženom i djecom“, saopštio je Dakholom Datiri, sveštenik i potpredsjednik Crkve Hrista u Nigeriji.
„Nigerija postaje novo stratište hrišćana. Boko Haram su već brutalno ubili stotine hrišćana, uključujući žene i djecu“, kazao je Džeri Dajkst, predstavnik američke organizacije za pomoć progonjenim hrišćanima „Otvorena vrata“ (Open Doors), „Njihov cilj je da u cijeloj Nigeriji zavlada Šerijatski zakon“.
Neki nigerijski zvaničnici smatraju da članovi muslimanskog plemena Fulani, koje nastanjuje državu Plato, pomažu Boko Haram-u u progonu hrišćana i uspostavljanju islamske dominacije u zemlji.
„Ne vjerujem da su Boko Haram, niotkuda, mogli napasti sva ta sela. Nisu to mogli uraditi bez lokalne podrške i pomoći“, kazao je nigerijski pravosudni savjetnik Inokentije Čukuvuma.
Građani Nigerije su kritikuju pasivnost vlasti i pozivaju na veću odlučnost u borbi protiv terorističkih napada Boko Haram-a.
Pastor Ajo Oritsejafor, predsjednik Hrišćanske asocijacije Nigerije, je pozvao Komitet za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD-a da Boko Haram zvanično proglasi terorističkom organizacijom protiv koje se mora boriti na međunarodnom nivou.
„U Nigeriji ima određenih muslimanskih ekstremista koji smatraju da Nigerija mora biti islamska država, a Boko Haram je tijelo koje predvodi tu grupu ljudi. Nigerija je podijeljena na dvije većinske religije, Hrišćanstvo i Islam, tako da nije moguće islamizirati Nigeriju“, kazao je pastor.

 
Poslednji komentari
  • katastrofA Vreme: 20.11.2013 09:56h

    STRASNO!!!! mislim da bi amerikanci trebali malo da se umesaju tu..

  • Peka Vreme: 20.11.2013 10:25h

    I gde su sad Evropska unija i Amerika?

  • bole Vreme: 20.11.2013 11:45h

    nikako ne treba stavljati naglasak da su to muslimani uradili hriscanima..u sustini islam je jedna miroljubiva religija

  • Sandzak Vreme: 20.11.2013 13:09h

    Ja sam musliman, ali ovo ne podrzvam u opste ovo je strasno ak osu bar hteli islamizirati zemlju nisu ovo trebali da rade ovo i nisu muslimani ovo ne moze biti musliman, jer ni jedan musliman ovo nebi smeo da uradi ovakvo djelo bi ga izbacilo iz vjere odma nzm sta je ovo al ovo NE PODRZAVAM NIKAKO AK OSU BAR HTELI DA IH UBIJU MOGLI SU PUSKOM I CAO A NE DA IH MUCE OVAKO, OVAKVE LJUDE SIGURN OCEKA SRDZBA I PATNJA OD ALLAHA dz.s

  • Jelena Vreme: 20.11.2013 13:14h

    Nikako ne treba poverovati u ovo, ovo sam jos prosle godine gledala apsolutno identican snimak samo su ove ubice bili ubuceni u budisticku nosnju i palili su zaprabvo hriscane i muslimane u burmi, ovo je samo obradjeno u fotosopu da se jadni napaceni narod afrike pokolje izmedju sebe, ono u fazonu zavadi pa vladaj prokleti ameri

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP