Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠKOLA ZA TERORISTE?!

Islamisti uče decu da ubijaju i odsecaju glave (VIDEO)

Autor: A.O. | 02.09.2014 - 18:51:00h | Komentara: 0

Maloletnik je ispričao sve strahote sa kojima se suočavao. U njegovom prisustvu su teroristi ubijali žrtve na najbrutalniji način.

Mirza na grobu  palog saborca

Jedan maloletni dečak koji je pohađao školu za mlade teroriste posvedočio je o svim strahotama kojima je morao da prisustvuje jer su ga članovi Islamske države na to naterali.
Islamistička organizacija ISIS sada se fokusira na regrutovanje novih članova i to posebno dece. Oni na internet postavljaju snimke dece, uglavnom dečaka, koji pucaju iz automatskih pušaka baš kao “veliki”.
Edukovanje mladih kadrova i širenje ideologije među njima jedan je od osnovnih ciljeva kojima teži ova ekstremistička mreža koja se širi iz Sirije u Irak.
Jedan dečak (13) koji je govorio za CNN pod uslovom da ostane anoniman objasnio je kako je pobegao u Tursku nakon što je bio izabran za ISIS-ov kamp za mlade teroriste.
„Moji drugovi i ja smo imali časove u džamiji, oni su nas učili da bi trebalo da se borima za džihad, sa Islamskom državom. Ja sam hteo da idem, ali mi otac nije dao“ , rekao je dečak koji se predstavio kao Muhamed.
Međutim, nakon što je sinu zabranio da se bori za džihad, vojnici ISIS-a došli su na kućni prag Muhamedovog oca i pretili da će mu odseći glavu. Dečak je morao da se vrati.
Mališan je naveo da su svakodnevno marširali, čitali Kuran i učili kako da rukuju oružjem, uključujući i kalašnjikov.
Neretko su prisustvovali užasnim demonstracijama sile.
„Jedan mladić nije postio za vreme Ramazana, pa smo gledali kako ga razapinju. Tako su ga ostavili tri dana. Videli smo i ženu, koja je bila kamenovana zbog preljube" , ispričao je dečak, koji je dodao da su posmatrali i odsecanja glave.
Dečakov otac nekoliko puta je probao da sina izvuče sa ovog mesta, ali bezuspešno.
„On je samo dete, a oni žele da ga pretvore u bombaša samoubicu, pričaju mu da će ići u raj i slično“, rekao je njegov otac.
Posle nekoliko pokušaja čovek je nekako uspeo da svog sina izvuče iz kampa, nakon čega su se svi porodično preselili u Tursku.
„Volim moju religiju, jer sam musliman. Sa ocem sam išao u džamiju i pre no što se ISIS pojavio. Međutim, otac me je učio da vera nije izgovor za borbu, već da je ona oličenje ljubavi i oproštaja „ rekao je dečak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP