Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA 50 STRANA

Islamska država objavila uputstvo za novajlije!

Autor: Alo! | 21.03.2015 - 19:22:00h | Komentara: 0

Islamska država objavila je detaljan vodič za sve one koji žele da pristupe njihovim redovima. Novajlije u vodiču mogu da pronađu sve neophodne informacije, od toga šta da spakuju za put, do toga kako da stignu u Siriju.

Islamska država | Foto: Profimedia

Islamska država | Foto: Profimedia

Upustvo Islamske države ispisano je na 50 strana i zove se Hijrah, što znači "sveta emigracija". Oni koji žele da postanu pripadnici Islamske države (IS) ovde mogu da saznaju sve, koga treba da kontaktiraju, šta da spakuju, kao i gde ima "sigurnih" kuća za pripadnike.

Na listi neophodnih stvari koje novajlije moraju da ponesu sa sobom stoje solarni punjači, dvogled, kašik i viljuška, ali i štitnici za laktove i kolena.

Uputstvo je odštampano na engleskom, a oni koji ga čitaju mogu da zaključe da pripadnici IS imaju dobre odnose sa Turskom. Pošto se Turska plaši osvetničkih napada, navodno puštaju regrute IS da pređu granicu sa Sirijom i niko ih ne dira. U tekstu je naglašeno da sigurnosne agencija nisu prijatelji IS-a, ali da Ankara zatvara oči pred tim jer se boji.

Takđe, novajlijama savetuju da zaborave svoja dokumenta kada stignu u Tursku, a imaju i detaljna uputstva šta treba da rade kada dođu u tu zemlju. Korak po korak im je objašnjeno kako i gde da pređu granicu, a navedena su i poznata turistička mesta i objekti kao paravan, za slučaj da ih neko upita gde su pošli.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP