Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TERORIZAM

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Dalasu!

Autor: Tanjug | 05.05.2015 - 08:44:00h | Komentara: 0

Džihadisti Islamske države (ID) preuzeli su odgovornost za napad na izložbu karikatura proroka Muhameda u Gerlandu kraj Dalasa, gde su dva napadača ubijena, a pripadnik obezbeđenja povređen, javili su američki mediji.

Teroristički napad Garland Teksas

Uviđaj posle napada | Foto: Profimedia

Na tviter nalozima za koje se veruje da su povezani sa terorističkom grupom pominje se pucnjava na dva tvita, a na jednoj do njih je napisano - "može li Alah da nas prihvati posle mudžahedinskog napada u Teksasu".


Ovaj tvit je postavljen u 18.35 sati po lokalnom vremenu - 15 minuta pre nego što je bio ko sa lica mesta čuo o pucnjavi, objavio je Los Anđeles Tajms.


Američki mediji su odmah posle pucnjave u nedelju uveče po lokalnom vremenu u Gerlandu objavili, pozivajući se na visokog zvaničnika FBI, da je jedan od napadača Elton Simpson iz Arizone, bio predmet njihove terorističke istrage.


Zatim su mediji identifikovali napadače koje je ubila američka policija ispred galerije kao 31-godišnjeg Simpsona i 34-godišnjeg Nadira Sofija.


Los Anđeles tajms piše da su njih dvojica delili apartman u gradu Feniksu, a televizija CNN je emitovala reportažu u kojoj su agenti FBI došli na tu adresu u Arozoni.


Agenti FBI su sudu predali višesatne snimljene razgovore u kojima Simpson govori o putu u Somaliju i priključenje "braći koja vode sveti rat".


Američko tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je on učinio bilo kakav teroristički zločin, ali je utvrdilo da je lagao istražne organe negirajući da je razgovarao o odlasku u Somaliju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP