Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAPAD U ZVORNIKU

Istraga će utvrditi pravu istinu!

Autor: Tanjug | 22.05.2015 - 10:56:00h | Komentara: 0

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je za njega lično napad na Policijsku stanicu u Zvorniku teroristički čin i da će pravu istinu da utvrdi istraga.

Zvornik

Napadnuta policijska stanica u Zvorniku | Foto: Screenshot "You tube"

U napadu koji se dogodio krajem aprila ubijen je jedan, ranjena su dva policajca, a napadač Nerdin Ibrić likvidiran je u razmeni vatre sa policajcima.
Mektić je, posle sednice Saveta ministara, na kojoj je bilo reči o toj temi, rekao da će Parlamentu BiH biti predloženo da usvoji zaključak o smirivanju tenzija i poukama kako da se spreče slični događaji, prenela je RTRS.
Savet ministara BiH u četvrtak je upoznat sa informacijama o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku i akciji MUP-a Republike Srpske kodnog naziva "Ruben", u kojoj je uhapšeno više osoba pod sumnjom da su spremali terorističke napade u RS.
Informacije su Savetu dostavili Ministarstvo bezbednosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice.
"Postoji opis događaja, ali je suština da se utvrdi da li postoji pozadina svega toga, da li postoje lica koja su to organizovala, nagovarala, podstrekavala i, eventualno, finansirala", rekao je Mektić.
Prema njegovim rečima, neophodno je izvršiti potrebna veštačenja da bi mogao da bude dat konkretan odgovor na ova pitanje.
Ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Semiha Borovac rekla je da je ovo Ministarstvo trebalo da ispita da li je tokom akcije "Ruben", gde su uhapšeni pripadnici selefijskog pokreta, došlo do eventualnog narušavanja i ugrožavanja ljudskih prava povratničke populacije, što su tvrdili pojedini bošnjački političari.
"Dobili smo informaciju od Specijalnog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske da nije bilo primedbi na način sprovođenje akcije i ponašanje pripadnika MUP-a Srpske. Međutim, nismo dobili traženi odgovor na pitanje da li je, eventalno, bilo narušavanja ljudskih prava povratničke populacije. Stoga smo zaključili da nismo dobili adekvatan odgovor", istakla je Borovčeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP