Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRENUO TADIĆEVIM STOPAMA

Ivo Josipović osniva stranku

Autor: Tanjug | 07.04.2015 - 09:31:00h | Komentara: 0

Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović najavio je osnivanje nove stranke i precizirao da će to biti stranka levog centra, mladjih ljudi sa svežim idejama, a ime je za sada ostavio u tajnosti.

Ništa bez crvene  ruže: Ivo Josipović

Ivo Josipović | Foto: Profimedia

Josipović je u emisiji "Novi dan" na televiziji N1 osnivačku skupštinu nagovestio za polovinu maja i naveo da će temeljne odrednice biti to što Hrvatska nije sprovela reforme, a problemi koji postoje ne mogu se rešavati na dosadašnji način.

Upitan zašto nije mogao da zamisli nastavak političkog delovanja u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) odgovorio je da je to zato što nije bilo spremnosti za njegove reforme.
- I sada tražim drugi levi, levo-centristički put. Nedostatak reformi je najveći problem ove vlade. Praksa je pokazala da u našim institucijama ima mnogo problema, recimo sporost sudskih sporova i nerazumni propisi koji usporavaju privredu, kao i sporost u reakciji na krizu - objasnio je Josipović koji misli da će izbori biti tokom jeseni.

Bivši šef najmladje članice Evropske unije komentarisao je i nedavno paljenje hrvatske zastave u Beogradu, odnosno da li je trebalo povući hrvatskog ambasadora ili je to, prema mišljenju predsednica Kolinde Grabar Kitarović, bio ishitren potez.

- Grabar Kitarović je primereno reagovala. Vlada u Srbiji to ne podržava i to je bitno kad je ocenila u odgovoru (Tomislavu) Nikoliću. Treba postojati spremnost da čuvamo dobre odnose. Povlačenje ambasadora je imalo za cilj slanje poruke. Možda je moglo bez toga - smatra Josipović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP