Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OSNOVAO STRANKU

Ivo krenuo Tadićevim putem!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 08:27:00h | Komentara: 0

Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović izabran je za lidera nove stranke "Napred Hrvatska - progresivni savez", a građanima je poručio da će njegova partija biti uspešna i da neće biti kratkotrajna poput zvezde padalice.

Ivo Josipović

Bivši predsednik Hrvatske osnovao svoju stranku: Ivo Josipović | Foto: AP

Za Josipovićevog zamenika izabran je nezavisni poslanik u Saboru Josip Kregar, čime je stranka stekla i status parlamentarne stranke.
Oko 400 građana okupilo se u nedelju na osnivačkoj skupštini u zagrebačkom hotelu Internacional, na kojoj je Josipović poručio da će se boriti za napredak koji će omogućiti novi privredni uzlet Hrvatske, radna mesta i pristojan život za svakog čoveka.
Na osnivanju stranke pridružili su mu se prvi potpredsednik hrvatske vlade Radimir Čačić, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, najbliži saradnici, dok iz SDP (Josipovićeve bivše stranke) i HNS nema predstavnika, preneo je portal Index.hr.
"Naša je dužnost da pobedimo bedu, naša je dužnost da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na ulici, naša je dužnost da osiguramo mir i red i stabilnost, naša je dužnost da se ljudi ne boje da prođu ulicom, da im ne eksplodira flaša plina, naša dužnost je da se borimo da uistinu svaka osoba bude osoba digniteta, poštovanja i uspeha", rekao je Josipović na osnivačkoj sednici stranke.
On je dodao da je "vreme da se prestane baviti ustašama i partizanima, da se (prestane) pitati ko je gde bio 1941, 1971. i 1991. Pitajmo se gde ćemo biti 2021", rekao je Josipović.
"Ono što je ključno je promena odnosa prema investicijama i privredi, ali i odnos rada i kapitala. Danas, posebno u privatnom sektoru, su radnici prilično na vetrometini, nezaštićeni", objasnio je Josipović.
On je rekao da država mora da se regionalizuje, decentralizuje i smanji administracija.
Josipović je najavio da će "Naprijed Hrvatska" biti stranka levog centra, više leva od SDP, a sarađivaće sa onima koji prihvate njihovu platformu.
Članovi nove stranke planiraju da izađu na izbore u svim izbornim jedinicama, a ocekuju takav rezultat koji će omogućiti da stranka nastavi da živi bez obzira na to hoće li biti na vlasti ili u opoziciji, naveo je Index.hr.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP