Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRŽAVLJANKA SRBIJE ZORKA ĐURAŠINOVIĆ (63) ILEGALNO UŠLA U HRVATSKU!

Iz Francuske u Pulu sletela sa pasošem SCG!

Autor: Ekipa Alo! | 20.08.2013 - 12:03:00h | Komentara: 2

Državljanka Srbije s prebivalištem u Francuskoj zadržana je tokom prethodnog vikenda na pulskom aerodromu u Hrvatskoj, jer je iz Pariza doputovala sa pasošem nevažeće države - Srbije i Crne Gore! Putna isprava državne zajednice Srbije i Crne Gore koja ne postoji još od 2006. godine, izdana je 2010. u veleposlanstvu Srbije u Parizu sa rokom važenja do 2020. godine!

Pasoš SRJ

Kako su za “Alo!” naveli u srpskom Ministarstvu spoljnih poslova, pretpostavlja se da je reč o Zorki Đurašinović sa čijim slučajem su upoznati.

“Na osnovu zakona koji se bave regulisanjem pitanja novih putnih isprava, važnost starih bila je do oktobra 2010. godine. Kasnije je, izmenama i dopunama paketa zakona, rok produžen do 31. decembra 2011. godine. O krajnjem roku važenja starih putnih isprava obaveštena su sva diplomatsko konzularna predstavništva Srbije u svetu. Ambasada Republike Srbije u Parizu, blagovremeno je objavila na svom internet sajtu informaciju za državljane Srbije kako bi se sa navedenim upoznali, kao i sa procedurom pribavljanja novog biometrijskog , pasoša”, objašnjavaju u MSP-u, i dodaju da su se u dopisu Zorki Đurašinović “izvinili i izrazili žaljenje zbog neprijatnosti i troškova prilikom putovanja sa nevažećom putnom ispravom”.
Nesrećna žena je 17. avgusta došla na pasošku kontrolu gde su joj hrvatske vlasti uskratile ulazak u zemlju zbog nevažeće dokumentacije, nakon čega je naredna dva dana boravila u ambulanti međunarodnog prostora aerodroma u Puli.
- Graničnom kontrolom utvrđeno je da osoba ne poseduje valjani pasoš te joj je skladno Zakonu o strancima odbijen ulazak u Hrvatsku. Budući da ova zemlja ne postoji već 7 godina, gospođa nije smela da napusti prostor aerodroma i uđe u našu zemlju, ipak ono što najviše čudi jeste da je sporni pasoš izdat 2010. godine, tj. četiri godine nakon što se zajednica Srbije i Crne Gore raspala, a trebala je da traje sve do 2020. godine - rekli su u PU Istarskoj.

Aerodrom Pula

Prema pisanju hrvatskog “Novog lista” hrvatska policija je u međuvremenu procenila da žena ne predstavlja sigurnosni rizik, te su joj je iz humanih razloga, jer nije baš najboljeg zdravstvenogs tanja, na kraju dozvolili boravak u zemlji jer u Hrvatskoj ima i rodbinu.
Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 21.08.2013 05:45h

    niko ne postavlja pitanje zašto je dotična legitimisana??? ona je sa teritorije EU došla u novu člaifu EU, u francuskoj je niko nije legitimisao i šikanirao i onda je odjednom neki pametan hrvatski policaja u njoj prepoznao srpkinju i tražio dokumenta... pitam se da li je i ostalim putnicima tražio dokumenta ili je iz spiska putnika prepoznao samo srbe da bi ih zlostavljao legitimisanjem...

  • Sale Vreme: 21.08.2013 10:13h

    Aleksandre , Hrvatska jeste nova clanica EU, ali nije clanica Schengena.mteepti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP