Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NA AERODROMU U TEL AVIVU

Izrael zadržao srpske državljane!

Autor: Tanjug | 24.11.2013 - 09:16:00h | Komentara: 0

Izraelske vlasti zadržale su na aerodromu u Tel Avivu srpske državljane Salima Masada (29) i njegovog brata Adama Masada (25).

Izrael - ilustracija

Izrael - ilustracija | Foto: Beta AP

Prema rečima Vladimira Marića, šefa kabineta ministra spoljnih poslova, srpska ambasada reagovala je odmah kako bi prikupila informacije o tome što se dogodilo.
Prema njegovim rečima, ambasada je dobila informaciju, da su njih dvojica deportovani i da su na putu za Budimpeštu.
Da su Salima i Adama Masada izraelske vlasti zadržale u Tel Avivu, gde su stigli iz Budimpešte, objavljeno je ranije danas na portalu frankfurtskih ''Vesti'', a u informaciji je navedeno da njihovi roditelji apeluju na Ministarstvo spoljnih poslova i Vladu Srbije da im pomogne da dobiju više informacija o svojoj deci.
Marić je rekao Tanjugu da je ambasada informaciju o njihovom zadržavnju dobila posrednim putem, od jednog bivšeg studenta iz Srbije, Arapina, i objasnio da je izraelski protokol takav da u slučajevima kada zadrže strane državljane, ne obaveštavaju strane ambasade, pa tako nisu obavestili ni našsu ambasadu.
Ambasada je, nakon što je dobila informaciju o njihovom zadržavanju, odmah kontaktirala izraelsku policiju i ministarstvo spoljnih poslova, ali nisu dobili zvanične informacije, dok će Ministarstvo spoljnih poslova sutra zatražiti objašnjenje od izraelskog ambasadora u Srbiji.
Ambasada je, dodao je on, u medjuvremnu saznala da su ti ljudi deportovani, i da su na letu za Budimpeštu.
Roditelji dvojice zadržanih, kako je objavljeno na portalu ''Vesti'' tvrde da su njihovi sinovi državljani Srbije, da imaju srpske pasoše, i da su na aerodromu u Izraelu su zadržani juče ujutru zato što su palestinskog porekla.
''Oni su u Tel Aviv stigli preko Budimpešte, juče ujutru u osam, a oko tri po podne su javili da su izraelske vlasti zadržale i da će ih deportovati. Od tada su im isključeni telefoni i ne možemo da stupimo u kontakt sa njima“, rekao je njihov otac Hadi, koji 37 godina živi u Beogradu.
On je dodao da niko u porodici nije sumnjao da bi mogli imati problema prilikom odlaska u Izael, “jer je stariji sin pre šest meseci tamo boravio“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP