Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FOTKE NOVIH REGRUTA ARMIJE NEKADAŠNJE SUPERSILE

Jad ruske armije

Autor: Ekipa Alo! | 02.03.2013 - 08:28:00h | Komentara: 9

Ne tako davno, oružane snage nekadašnje supersile su izazivale strahopoštovanje svuda u svetu! Danas je ruska vojska bleda kopija armije koja je važila za najjaču na svetu.

Predsednik Vladimir Putin zatražio značajno jačanje oružanih snaga, koje propadaju već decenijama

Predsednik Vladimir Putin zatražio značajno jačanje oružanih snaga, koje propadaju već decenijama

To potvrđuju i fotografije novih regruta koje su se pojavile na društvenim mrežama, a koje daju redak uvid u stanje ruske armije. Prema zakonu, svi zdravi muškarci starosti od 18 do 27 godina moraju da odsluže vojni rok, koji traje 12 meseci.

Ručak: Kupus, čaj, maslac, hleb

Ručak: Kupus, čaj, maslac, hleb

Poslednjih decenija odziv regruta je sve manji, a neodlazak u vojsku lako se pravda pomoću lekarskih nalaza potkupljenih doktora. Rusija trenutno ima 1,04 miliona aktivnih vojnika, a mladići se dva puta godišnje pozivaju u armiju. Ovogodišnji vojni budžet je 71,2 milijarde dolara (3,2 posto BDP-a).

Zamena gume

Zamena gume


Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je zatražio od najviših vojnih zvaničnika da značajno unaprede oružane snage u sledeće tri godine kako bi se osujetili pokušaji iz inostranstva da se “poremeti strateška ravnoteža” u svetu.

Umorni regrut

Umorni regrut

Putin je rekao da Rusija primećuje “uporne pokušaje” da se poremeti ravnoteža i kritikovao pokušaje SAD da postave novi raketni odbrambeni sistem. “Geopolitički razvoj traži da naše reagovanje bude proračunato i brzo”, rekao je Putin i istakao da se “ruske oružane snage moraju podići na drastično novi nivo kapaciteta najkasnije u naredne tri godine”.

Uz votku rešenje za Siriju!

Putin je posle razgovara s francuskim kolegom Fransoa Olandom rekao da bi se dogovor o sirijskoj krizi mogao pronaći uz flašu votke ili finog vina.
Putin je istakao da postoje bitne razlike u pristupu dve zemlje sirijskom sukobu, ali bi se to “moglo razrešiti jedino uz flašu votke ili finog vina”.

Poslednji komentari
  • teletabis Vreme: 02.03.2013 09:30h

    i oni ovako bedni i nikakavi umarsirase u Pristinu dok ceo NATO nije smeo ni korak da nacini ka Srbiji.

  • repus Vreme: 02.03.2013 15:50h

    у источним земљама и стара сфрј никада нису ни придавале на стандард војника само су имали високи официри све благодети а обична војска је живела на нивоу стоке док у западним земљама је војник светиња и све му се чини и угађа

  • Cvetko1970 Vreme: 02.03.2013 17:45h

    A čime autor ilustruje svoje zaključke? Krenimo redom: Slika 1 - Dezinfekcija prostorija. Šta tu ima jadno? U prostorijama NATO snaga verovatno raste cveće i sve miriše na Ariel? Slika 2 - Pakovanje opreme. Jadno? Voleo bih da čujem objašnjenje. Slika 3 - Slupan kamion. Kako to ilustruje jad ruske armije? Ostale armije sveta ne lupaju svoja vozila? Slika 4 - Neka proslava, verovatno Nova godina. Eeeeeventualno jadno jer nema prasića na stolovima. Slika 5 - Doručak. Dobro, priznajem, ali jeo sam i gore u JNA. Slika 6 - Promena gume. Pa dobro, kako da je promene a da to ne bude "jadno". Znaš neki bolji način? Slika 7 - Spava siroma. Amerikanci ne spavaju. Nikad. Svi su ko Čak Noris. Autore: Ekipo ALO - ovo što ste napisali možda i jeste tačno, ali fotografije to ne ilustruju.

  • aca Vreme: 02.03.2013 19:06h

    pa sta ocekivati od putina i onog drugog prevaranta!

  • Vladimir Vreme: 02.03.2013 21:59h

    i brze bolje izmarsirase:)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP