Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUPER-JAHTA

Jedan od najbogatijih Rusa svojom jahtom pristao u Porto Montenegro (VIDEO)

Autor: vijesti.me | 24.12.2014 - 16:19:00h | Komentara: 0

“Ocean Victory” pripada ruskom metalurškom oligarhu Viktoru Rašnjikovu, vlasniku čeličane Magnitogorsk. Rašnjikov je jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i njegova imovina se procenjuje na 2,8 milijardi dolara, a pre par meseci u Italiji je preuzeo svoju novosagrađenu jahtu “Ocean Victory”, jednu od najvećih privatnih jahti na svetu.

Jahta

Jahta "Ocean Victory" | Foto: Wikipedia

Najveći brod koji se do sada vezao u elitnoj marini Porto Montenegro u Tivtu, 140 metara duga super jahta “Ocean Victory”, uplovila je juče ujutro u Boku Kotorsku.
Ova impozantna jahta, koja svojom veličinom više odgovara nekom manjem kruzeru nego brodu za uživanje jednog čoveka, vezala se na novoizgrađeni deo operativne obale Porto Montenegra, mulo 5 gde se nalazi vez koji može primiti brodove duge do 150 metara.

Ovaj impresivni brod izgradila je korporacija “Fincantieri” u svom brodogradilištu Muđano, a pored izuzetnog luksuza, jahtu karakteriše čak šest bazena i posebna poluuronljiva paluba koja se može naplaviti morem i odakle, kao iz garaže, na more izlaze manji gliseri i druga slična plovila za sport, rekreaciju i zabavu gostiju koji plove na “Ocean Victory”. Ovaj čelično-aluminijumski brod dug 140 i širok 18, 6 metara, ima 8 hiljada tona deplasmana, a postiže maksimalnu brzinu od preko 19 čvorova.

Jahta

Jahta "Ocean Victory" | Foto: printskrin Jutjub

Jahta ima sedam paluba na kojima se između ostalog, nalaze SPA centar, kozmetički salon, helikopterski hangar sa uvlačivom platformom za sletanje helikoptera, niz luksuznih salona, bioskopska dvorana… Posebna karakteristrika ove jahte je podvodna soba za osmatranje iz koje putnici, mogu uživati u morskom svetu ispod jahte, osvetljenim nizom velikih podvodnih reflektora.
Dolazak ove jahte u Tivat menadžment marine Porto Momntenegro video je kao još jedan dokaz njenog statusa vodeće marine za mega i super jahte u ovom delu sveta.
“Ocean Victory” će u Porto Montenegru ostati naredne dve nedelje

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP