Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI DETALJI STRAŠNE NESREĆE

Jedan od pilota bio van kabine?

Autor: Alo.rs | 26.03.2015 - 08:14:00h | Komentara: 0

Snimci zvukova iz pilotske kabine nemačkog aviona, koji se u utorak srušio u francuskim Alpama, navodno pokazuju da je jedan od pilota napustio pilotsku kabinu i nije mogao da se u nju vrati pre početka pada letelice.

Naimenovani istražitelj izjavio je kako je do tog trenutka komunikacija između pilota bila rutinska.
- Čovek koji je izašao iz kabine prvo je lagano kucao na vrata, ali nije bilo odgovora. Zatim je vrata udario snažnije, ali bez odgovora - izjavio je istražitelj za "Njujork Tajms" (New York Times). On je dodao kako zvukovi upućuju na to da je pilot pokušavao da razbije vrata kako bi se vratio u pilotsku kabinu.
U sredu su pronađene crne kutije iz aviona, a istražitelji kažu da će njihova analiza potrajati nedeljama, pa i mesecima.

Poslednji put kontroli leta piloti su se javili u 10:30 sati, posle toga je avion počeo da gubi visinu, a u 10:41 je udario u planinu. Vremenski uslovi bili su uobičajni, ali se ipak proverava koliko su uticali na pad letelice. Francuski istražitelji ne znaju ni razlog polusatnog odlaganja poletanja iz Barselone. Detalji toga će biti otkriveni u koordiniranoj istrazi sa španskim istražiteljima.

Prve nezvanične informacije kažu kako je prozor na kokpitu pukao, a za nekoliko sekundi se dogodila dekompresija pa su piloti okomitim letom pokušali da stabilizuju avion pre nego što su se onesvestili.
Danas se očekuje dolazak članova porodica poginulih putnika na mesto nesreće.
Erbas A320 nemačke niskobudžetne avio kompanije Džerman vings (Germawings) srušio se u utorak u zabačenim francuskim Alpama pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade, uključujući 16 đaka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP