Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI DETALJI IZ TUZLE

Jedan otac se izvinio krvnički pretučenoj devojčici!

Autor: A.O. | 06.11.2013 - 15:38:00h | Komentara: 0

Priča o nasilju u Tuzli se ne stišava već tri dana. S.Š., Dž.K. i A.P. su glavne teme u medijima širom stare Jugoslavije.

tuzla

“Ona je izgubljena, u šoku je… Bila je kod psihijatra. Tog petka je došla u bolnicu s ukočenim vratom, bila je otečena u licu, a sada je puna modrica. Pričala sam sa sestrom, dogovorile smo se da ne pričamo o tom događaju, ali ljudi stalno dolaze, kuća je konstantno puna i svi pričaju samo o tome, a njoj onda bude još teže”, rekla je tetka S.G. za portal haber.ba.
A nije samo devojčica u šoku, nego i cela njena porodica, posebno otac i majka.
“Lekarski nalazi još nisu gotovi, tako da ne znamo ništa o njenom zdravstvenom stanju. Teško nam je, jako smo potreseni”, kazao je Hamid Gavranović, koji je u trenutku razgovora s ćerkom bio u bolnici.
Od devojčicine tetke smo saznali da je otac jedne od nasilnica zvao porodicu kako bi se izvinio, isto je potvrdio i Hamid Gavranović.
“Zvao je otac S.Š., on je policijski službenik u MUP-u TK-a. Izvinio se i rekao da imamo podršku od njega, njegove supruge i sina. Nije rekao da li se S.Š. pokajala, nije je uopšte spominjao”, kaže gospodin Gavranović.
Iako tu informaciju porodica nije potvrdila, i Enes Palavrić, otac A.P. tvrdi da je kontaktirao porodicu Gavranović, te da A.P. nije izbačena iz škole.
“Ja veoma dobro poznajem svoju ćerku i sa sigurnošću vam mogu reći da ona nije takva osoba kakvom je predstavljena. Jedini problem je što je krenula u pogrešnu školu i pronašla loše društvo. Moja se ćerka izvinila odmah i iskreno se kaje što je to uradila i što je bila povodljiva, ali eto to se desilo i šta da radim. Mi kao roditelji smo se izvinili lično roditeljima devojčice i njoj lično i oni su prihvatili izvinjenje. Moja ćerka je našom voljom ispisana iz škole, nije izbačena kao što se to navodi, ali ovo je previše napucano od strane medija”, rekao je Enes Palavrić.
“Mi smo im odmah rekli da će sve tri biti isključene iz škole i onda su oni tražili papire da ispušu A.P., ali taj zahtev uopšte nije razmatran na sednici Nastavničkog veća, što znači da su isključene”, tvrdi direktor Mešovite srednje škole, Nesib Hasanović.
O celom slučaju putem “fejsbuka” se oglasio i bivši dečko S.Š., koji, po svemu sudeći, podržava čin koji je šokirao zemlju i region.
“Je** majku i na B92 ste bile. Moraću i ja ovako nešto da uradim da malo postanem popularan HAHAHAH”, napisao je na svom “fejsbuku”.
Prema rečima porodice žrtve, niko iz Mešovite srednje škole Tuzla nije nazvao pretučenu devojčicu, a kamoli je posetio.
“Niko nije ni nazvao ni došao, a sinoć sam na televiziji gledala razrednog starešinu kako daje izjavu da su u kontaktu s ocem i majkom”, tvrdi tetka S.G.
“Danas smo se dogovorili da je posetimo, malopre sam pričao s njenim ocem. Svako koristi priliku da dođe u centar pažnje”, ističe direktor Hasanović.
Video je na Jutjub objavljen u nedelju uveče, a već su ga u ponedeljak objavili svi mediji. Momak koji je objavio video, kaže da je snimak dobio od komšije, koji je sve snimio, te da sada zbog toga dobija pretnje.
“Momak od kojeg sam dobio snimak ide u razred sa S.G., koja je pretučena. Devojke koje su pretukle S.G. ne poznajem najbolje, ali znam da su opasne. Momak koji je sve snimio nije se umešao jer je fizički slabiji od njih, a s obzirom na ranije tuče i društvo u kojem se kreću, svako bi se zapitao da li da se umeša. S.Š. je njemu pretila da će ga prebiti, pobegla je od kuće. Ja sam dobio pretnje od Dž.K. i njenog druga”, ispričao je Kenan, koji je objavio video.
Nažalost, ovo nije ni prvi ni poslednji ovakav slučaj! Šta je sa slučajevima koji nisu snimljeni, o kojima se ne priča i ne piše? Svi ćemo se zgražavati još nekoliko dana, a onda ćemo okrenuti glavu i praviti se da na svakom ćošku nemamo problematične maloletnike kojima je za napad dovoljan samo jedan pogled, koji im se iz nekog samo njima poznatog razloga, ne sviđa, i moliti se da sutra naše dete ne bude žrtva loše sredine i lošeg odgoja.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP