Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EKSPERT UN O SABINI I SAMRI:

Jedna poginula na ratištu, druga nestala!

Autor: Kurir | 17.12.2014 - 13:18:00h | Komentara: 0

Jedna od dve devojčice poreklom iz BiH koje su ovog aprila napustile svoje domove u Beču i pridružile se džihadistima u Siriji je poginula, dok je druga nestala, izjavio je visoko rangirani ekspert antiterorističkog komiteta Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (CTED) David Šaria.

Sabina Selimović (15)

Sabina Selimović (15)

Šaria je to izjavio tokom intervjua za izraelski portal Inet, ali nije precizirao kakve je sudbina zadesila Sabinu Selimović (15), a kakva njenju drugaricu Samru Kešinović (16).
„Tek nedavno smo dobili informaciju o dve petnaestogodišnje devojčice poreklom iz BiH, koje su poslednjih godina živele u Austriji. Svi, uključujući i njihove familije i tajne službe obe zemlje, tragaju za njima. One su regrutovane od strane Islamske države. Jedna od njih je poginula tokom borbi u Siriji, dok je druga nestala“, kaže Šaria za Inet.

Samra Kesinović (16)

Samra Kesinović (16)

Međutim, zvanične potvrde ovih navoda još uvek nema. Iz Ministarstva unutrašnjih polslova su za Austrijsku novinsku agenciju (APA) danas samo rekli da oni načelno ne komentarišu pojedinačne slučajeve.
Podsetimo, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) pobegle su od kuće iz Beča 10. aprila. Ostavile su samo pisma u kojima najavljuju da idu u Siriju, u džihad. Pre odlaska dogovorile su navodno udaju za islamiste koji se bore na strani terorista. Avionom su otišle do Turske, potom u Siriju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP