Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVAKA ČAST, HEROJU!

Jedno veliko BRAVO: Učitelj stao pred pištolj i poginuo da spase učenika!

Autor: Nina Gavrilović | 23.10.2013 - 14:24:00h | Komentara: 3

Amerikanac Majkl Landsberi (45), nije bio običan nastavnik matematike. Bio je heroj. To ga je pre dva dana koštalo života.

Dao život da spase dete: Majkl Landsberi

Dao život da spase dete: Majkl Landsberi

Kada je četrnaestogodišnji učenik srednje škole Sparks u američkoj državi Nevadi došao do sportskih terena niko ništa nije sumnjao. Njegovi vršnjaci su trčali za loptom ne sluteći šta im se sprema. U jednom trenutku, njihov drug izvadio je pištolj. Igra je prestala.

- Zašto mi se smejete? Uništili ste mi život, a sada ću ja da uništim vas - rekao je dečak i počeo da puca. Meci su pronašli tela dvojice đaka starih samo 12 godina. Krvavi, ležali su na zemlji. Druga deca su gledala napadača sa kojim su do nedavno sedeli u klupi. Bojali su se za život.

Njihovi roditelji mogli su da osete nezamislivu bol koju su osetili očevi i majke druge dece u Americi u prethodnim napadima pomahnitalih đaka na škole. Mogli su da izgube svoje najmilije. Mogli su, da nije došao Majkl Landsberi.

Majkl sa ženom Šeron

Majkl sa ženom Šeron

Nastavnik matematike nije pobegao, nije čak ni oklevao. Dok je pištolj već nalazio sledeću metu, Hosea Kazaresa, Landsberi je stao pred cev.

On nije bio običan profesor. Bio je bivši vojnik i reagovao je odmah. Pokušao je da urazumi dečaka, da ga nekako natera da prekine krvavi pir. Nijedna reč nije mogla da zaustavi mladića pomračenog uma. Hladno je povukao oroz i na mestu, pred užasnutim đacima, ubio profesora koji je samo nekoliko dana ranije proslavio godišnjicu braka sa svojom ženom Šeron.

"Srećna godišnjica mojoj dragoj ženi Šeron. Volim te, toliko, toliko, toliko puno", napisao je hrabri čovek na Fejsbuku.

Napadač koji je hladnokrvno povukao oroz i ubio nesrećnog učitelja kao da se šokirao sopstvenim postupkom. Odjednom, umesto da nastavi da ubija, kao što je, verovatno, i planirao prineo je pištolj sebi uz glavu i opalio.

Dva mrtva tela ležala su na terenima za košarku kada je policija počela da pristiže. Dvojica ranjenih dečaka krvarili su nedaleko od njih. Uplašeni, ali živi. Živi su bili i ostali njihovi vršnjaci, kao i sva deca u školi koja su na društvenim mrežama počela da šalju tvitove zahvalnosti hrabrom učitelju.

Dve izjave su se posebno istakle. Sećate se onog dečaka Hosea koji se nalazio na nišanu?

"Zauvek ću biti zahvalna nastavniku Landsberiju za ovo što je uradio. Imali smo sreće što je bio tu da pomogne deci" rekla je Marisela Kazares, njegova majka.

"Gospodin Landsberi mi je jednom rekao da se ne boji tuče, da bi učinio sve za ljude koje voli", napisao je jedan njegov učenik na Tviteru.

Svaka čast, gospodine Landsberi, održali ste obećanje života vredno.

Poslednji komentari
  • semparavilivicinovski Vreme: 23.10.2013 19:06h

    SVAKA CAST I NEK TI JE LAKA ZEMLJA

  • Boki Vreme: 23.10.2013 21:01h

    R.I.P. heroju....

  • džordž Vreme: 24.10.2013 00:10h

    ko,zna kome je sve ovaj bivši vojnik drzao pištolj na celu i koga nosi na duši i pitanje šta je istina..koliko su života amerikanci uništili tako da se ne potrisam kad čitam njihove patetične price..šteta za šeron,ostade mlada bez stojka a ameri izdegenerisani mogu svi da pocrkaju !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP