Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISLAMISTI NEĆE ODUSTATI OD STRAVIČNIH ZLOČINA

Još će leteti glave u Iraku!

Autor: Ekipa Alo! | 22.08.2014 - 07:23:00h | Komentara: 0

Kralj nasilju se ne nazire! Pripadnici Islamske države koji se bore u Iraku i Siriji drže još jednog američkog novinara.

Islamska država ima preko 50.000 boraca u Siriji i Iraku

Islamska država ima preko 50.000 boraca u Siriji i Iraku | Foto: Profimedia

To je Stiven Sotlof, koji je prošle godine otet u Iraku. Njegova sudbina zavisi od toga koji će biti sledeći potez Baraka Obame, predsednika SAD. Podsećamo džihadisti su ranije postavili snimak obezglavljivanja Džejmsa Folija, američkog novinara koji je otet u Siriji 2012.


“Život ovog američkog državljanina, Obama, zavisi od tvoje sledeće odluke”, rekao je maskirani muškarac sa britanskim naglaskom koji je nekoliko trenutaka ranije Foliju nožem odsekao glavu. Obezglavljivanje Folija bila je osveta džihadista za odluku Baraka Obame da pokrene kampanju bombardovanja njihovih položaja u Iraku.

Britanci su na tragu Folijevom dželatu, koji je rođen u Londonu

Britanci su na tragu Folijevom dželatu, koji je rođen u Londonu | Foto: Profimedia


Interpol je upozorio da egzekucija Folija ukazuje na potrebu za koordinisanom međunarodnom akcijom protiv priliva stranih boraca koji se pridružuju ekstremistima na Bliskom istoku. Procenjuje se da u redovima Islamske države ima 50.000 islamista. Britanske tajne službe su na tragu Folijevom egzekutoru, koji je navodno rođen u Londonu i koji je bio član jedne poznate bande. Procenjuje se da se više od 1.000 muslimana iz više evropskih zemalja bori u redovima džihadista.

Pentagon je juče potvrdio da je prošlog meseca izvedena akcija spacijalaca u Siriji čiji je cilj bilo oslobađanje Džejmsa Folija. “Nažalost, misija nije bila uspešna, jer se taoci nisu nalazili na odredjenoj lokaciji”, naveo je Pentagon.

Džihadisti koriste tunele JNA!

Prema obaveštajnim podacima SAD i drugih zapadnih zemalja pripadnici Islamske države planiraju da napadnu Bagdad kroz tunele koji su građeni za vreme vladavine Sadama Huseina. Ti tuneli se protežu od provincije Ambar, uporišta te terorističke grupe, pa sve do Bagdada. Te tunele je krajem 70-ih gradila bivša JNA. Izgradnja tunela je koštala oko 200 miliona dolara. Tim tunelima sada se islamisti prebacuju u Bagdad. Raspored tunela znali su samo najodaniji Sadamovi saradnici koji su sada na strani džihadista.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP