Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISKREN

Josipović: Ustaška zmija ne spava

Autor: Srna | 16.02.2015 - 23:05:00h | Komentara: 1

Odlazeći predsednik Hrvatske Ivo Jospović izjavio je da ustaška zmija ne spava i da u društvu postoje tendencije koje idu za esencijom onoga što se ranije zagovaralo - netrpeljivost prema drugima i drukčijem, totalitarne tendencije i želje da se smanje ljudska prava.

"Videli smo i da se preti ljudima da se promeni istina o istoriji", rekao je Josipović.

Ivo Josipović

Na novinarsko pitanje gde vidi ustašku zmiju, on je odgovorio da "ona nije na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na `Fejsbuk` stranice, veb-stranice i određene štampe, bez obzira što se spektakularno održava misa za “ustaškog poglavnika Antu Pavelića", prenose hrvatski mediji.
Prema njegovim rečima, nažalost postoje na delu neki uticajni krugovi da se revidira istorija, te da se Hrvatska odmakne od pobedničke koalicije iz Drugog svetskog rata i pretvori u gubitnika.
"To je dio koji bi mogli obaviti istoričari. Kada se to ne bi premestilo na današnju politiku - videli smo što se dogodilo s Pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji istorije - onda to ne bi možda bilo vredno pomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom", rekao je Josipović.
Poslednji komentari
  • Branko Vreme: 17.02.2015 00:21h

    Dobro znam šta Josipović misli i u pravu je. Problem nisu toliko ustaše koje su se probudile i što postoje, problem su oni drugi protiv kojih je uperen probuđeni ustašluk, koji misle da će neko drugi da odradi borbu protiv njih. A ustašluk se nije probudio sam od sebe. Ipak je malo potaknut iz Washingtona, da bi još malčice odvojili Hrvatsku od regije, za svaki slučaj da se brojni srbofili i rusofili, kako ih naziva hrvatska štampa, ne bi ponovo previše približili i zbližili sa svojom Slavenskom braćom preko Dunava i Urala, i tako naštetili američkim interesima na Balkanu. Zato je morao i rat da se "desi"!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP