Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SMEŠNA STRANA KRIZE

Junker poslanicima: Ćut! Dopisujem se s Ciprasom!

Autor: Tanjug | 07.07.2015 - 13:30:00h | Komentara: 0

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je danas evropske poslanike koji su negodovali zbog toga što je neprestano gledao u svoj mobilni telefon tokom debate u Evropskom parlamentu i objasnio im da razmenjuje telefonske poruke sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Žan-Klod Junker

Žan-Klod Junker | Foto: Profimedia

Junker se sa Ciprasom dopisivao samo nekoliko sati pre početka vanrednog sastanka evrozone sazvanog dva dana nakon što su Grci na referendumu većinom rekli "ne" merama stroge štednje stranih kreditora.
"Prestanite da gunđate kako ja sve vreme gledam u telefon. Razmenjujem SMS poruke sa grčkim premijerom", rekao je na francuskom očito iziritarni Junker poslanicima EP u Strazburu, prenosi AFP.
"Ne znam da li imate prilike da činite isto, ali ja to danas moram da radim. Ja radim svoj posao, zato prestanite sa tim besmislenim opaskama", ljutito je poručio predsednik Evropske komisije, koji je veoma angažovan u pregovorima o sudbini Grčke.
On je time odgovorio evropskoj poslanici iz krajnje desničarske mađarske stranke Jobik Kristini Morvai, koja mu je zamerila da ne skida pogled s telefona i da "ne zna za probleme celog sveta", prenose francuski mediji.
Takođe, bivšem luksemburškom premijeru je nekoliko evropskih poslanika, među kojima i članovi evroskeptične Partije za nezavisnost Velike Britanije, uputilo zamerke zbog načina na koji rešava grčku krizu.
"Za mene je apsurd elementarnog populizma i nezdrave demagogije predstavljati Evropsku komisiju i Evropu kao da sedimo u pozlaćenim salonima i da nismo upoznati sa uslovima života svojih sugrađana", rekao je
Junker i dodao da svake sedmice razgovara sa grčkim građanima.
Junker je već mesecima "veza" u pregovorima EU sa Ciprasom, ali je posle niza dugih neuspešnih sastanaka prošle nedelje izjavio da se oseća "iznevereno" zbog toga što je grčki premijer raspisao referendum.
Predsednik EK je i danas optužio Grke da su načinili "ozbiljnu grešku" istupivši iz pregovora, ali je izrazio želju da Grčka ne izađe iz zone evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP