Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZBLIŽILI SE

Jutarnji list: Gotovina
i premijer sve bliskiji!

Autor: Tanjug | 11.12.2012 - 19:31:00h | Komentara: 0

Hrvatski premijer Zoran Milanović i general Ante Gotovina, koji je nedavno oslobođen optužbi pred Haškim tribunalom, sve su bliskiji i već su se dva puta u tajnosti sastali od Gotovininog povratka iz Haga, piše danas hrvatski dnevnik "Jutarnji list".

Gotovina i Milanović poslednji put su se u diskreciji sastali prošlog petka u Banskim dvorima, gde se nalazi sedište hrvatske vlade.

Ante Gotovina

General Ante Gotovina

"Iako u Vladi odbijaju da komentarišu susret, informatori tvrde da su Milanović i Gotovina ručali u Banskim dvorima. Ostali detalji sastanka su tajni i onih nekoliko vladinih službenika koji su bili upoznati s Gotovininom posetom decidirano odbijaju da govore o tom dogadjaju. Samo je jedan pokušao da relativizuje susret, uz objašnjenje da je reč o ručku koji je dogovoren prilikom povratka generala iz Haga", saznaje "Jutarnji list".

Blizak Gotovinin prijatelj, član sadašnje vladajuće koalicije, rekao je "Jutarnjem listu" da je reč o privatnom susretu bez političke važnosti, dodajući da je to bio drugi zajednički ručak Milanovića i Gotovine.

Zoran Milanović

Zoran Milanović | Foto: AP

"Prvi se dogodio u restoranu "As" na Zelengaju, nedugo posle Gotovininog povratka u zemlju", rekao je taj izvor.

Prema ocenama zagrebačkog dnevnika, otkako je 2001. pobegao iz Hrvatske, Gotovina je pretvoren u mitsku figuru tamošnje desnice, udruženja boraca iz poslednjeg rata i crkve.

"Kada je uhvaćen i lani osudjen na 24 godine zatvora, definitivno je pretvoren u žrtvu i simbol progona, a posebno su ga zloupotrebljavali evroskeptici i radikali. Ali, još pred kraj 2010. moglo se nazreti da Gotovina razmišlja bitno drugačije od ovdašnjih desničara, kao kada je iz Sheveningena podržao ulazak Hrvatske u EU", navodi hrvatski list na svom Internet sajtu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP