Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FEJSBUK ZAMKA

Kako je pao mladi hrvatski makro koji je vrbovao maloletnice

Autor: jutarnji.hr | 21.03.2015 - 17:40:00h | Komentara: 0

Policijskom akcijom "Mreža" u kojoj je uhapšeno devet makroa od kojih su četiri dame i koje se dovodi u vezu sa 79 kaznenih dela prostitucije i pet podvođenja dece, ponovno je pokrenulo pitanje korišćenja društvenih mreža.

Prostitucija

 Planetarno popularni Fejsbuk postao je lako mesto za sklapanje prijateljstava i nuđenje poslova u kojima su, ako je suditi prema provedenoj istrazi, dvoje mladih makroa D.T. (23) sa šireg zagrebačkog područja i 19-godišnja D.C. s juga Hrvatske, vrbovalo više devojaka od kojih su najmanje tri bile maloletne. Upravo zbog podvođenja maloletnih lica njemu preti do deset godina zatvora, dok bi za organizaciju i oglašavanje seksualnih usluga, mogao da dobije pet godina robije.



Sve je počelo početkom oktobra kada je, tada 21-godišnji D.T., s ciljem zarade, na Fejsbuku otvorio nekoliko profila. "Agencija Mija", "Leon Luxuryagencija", "The Agency Zagreb", "Agencija Angels"... samo su neke od korisničkih profila preko kojih je D.T. kontaktirao sa nepoznatim devojkama. Pored društvenih mreža mladi makro se reklamirao i u "Oglasniku". Njegova dalmatinska pomagačica je primala pozive korisnika i dogovarala uslugu, organizaciju, cenu...

"Da li si zainteresovana za zaradu? Jako si lepa i atraktivna"

- Zdravo, ja sam iz "Agencije Mija" koja se bavi fotografisanjem mladih devojaka. Da li si zainteresovana za zaradu? Jako si lepa i atraktivna. Možemo da se nađimo u kafiću pa da ti sve detaljnije objasnim - deo je poruke koju je D.T. poslao sredinom oktobra 2013.godine 17-godišnjoj devojci, a kojoj je potom na susretu uživo objasnio da se zarada bazira na pružanju seksualnih odnosa i da je on već sve dogovorio sa klijentima.
Željan zarade preko prelepe devojčice kojoj je obećao oko 3.500 evra mesečno, D.T. je mobilnim telefonom slikao njenu ličnu kartu i objasnio joj da će posao raditi u jednoj kući u Heinzelovoj ulici. Seldeća dva dana maloletnoj devojci su, dok je boravila u tom prostoru, najavljivali i slali mušterije, ali zbog straha od nepoznatih ljudi ona klijentima nije otvarala vrata. Dvodnevna agonija za nju se pretvorila u očaj jer joj je D.T. preko Fejsbuka naredio da mu donese zarađeni novac.

- Ako mi ne pošalješ novac, reći ću svima čime se baviš! Zapamti, znam gde živiš i u koju školu ideš - zapretio je srednjoškolki D.T.

Makroa najskuplje koštale devojke koje su odbile ponudu

Vrbujući druge devojke D.T. im se predstavljao kao Viktor odnosno Leo iz agencije koja pruža usluge druženja sa situiranom gospodom. Garantovanu diskreciju i zaštitu u zamenu za seks cenio je od 3.100 do 4.000 evra.

Početkom ove godine, jedna je pristala. Ukupno šest seks-akcija od kojih je pola sata naplaćivala 40 evra, a pun sat 50 evra. Od svoje zarade, 200 evra je predala mladom makrou.

Za sve devojke D.T. je znao da su maloletne, ali nije odustajao. Konačno, najskuplje su ga koštale dve devojke koje su odbile njegovu ponudu.

- Hvala, ali ja imam 17 godina i ne prihvatam ponudu - odgovorila je jedna od devojka koje su nepristojne ponude prosledile policiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP