Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IZBEGAO TV DUEL

Kameron optužen za kukavičluk!

Autor: Tanjug | 05.03.2015 - 21:33:00h | Komentara: 0

Odluka britanskog premijera i lidera Torijevaca Dejvida Kamerona da ne učestvuje 30. aprila u televizijskom duelu sa liderom opozicionih laburista Edom Milibandom, podigla je veliku prašinu u javnosti i dala povod političkim rivalima da ga optuže za kukavičluk.

Dejvid Kameron

"Jaoj, upomoć! Pa to je politički protivnik": Dejvid Kameron | Foto: AP

Britanski mediji navode da su predložili tri debate, od kojih dve u kojima bi učestvovali lideri svih stranaka koje će učestvovati na opštim izborima 7. maja i jednu, završnu, u kojoj bi stavove sučelili samo Kameron i Miliband.


Medjutim, Kameronov predizborni štab saopštio je da je njihov lider prihvatio učešće u samo jednoj jednoipočasovnoj debati u kojoj bi učestvovalo najmanje sedam kandidata.


Miliband je povodom toga reagovao tvrdnjom da se Kameron uplašio duela i publike, dok je aktuelni britanski premijer odgovorio da želi da učestvuje u debati pre zvaničnog početka kampanje (30. marta) jer bi kasnija debata odvukla pažnju sa važnih pitanja.


Koalicioni partner Kameronove vlade, liberaldemokrata Nik Kleg, nije pokazao razumevanje za "uzvišenu pompeznost" lidera konzervativaca, ali je ponudio da umesto njega zastupa vladu u duelu sa Milibandom.


Bivši lider liberaldemokrata Pedi Ešdaun, koji je predsednik predizbornog štaba partije, ocenio je da je premijer "uplašen" naglašavajući da su Torijevci predložili da debata bude održana pre nego što saopšte svoj predizborni program.


Direktor komunikacija nekadašnjeg laburističkog premijera Tonija Blera, Alister Kempbel izjavio je da je Kameronova odluka da ne učestvuje u duelu sa Milibandom "demokratski pogrešna i moralno kukavička".


Kempbel je priznao da je svojevremeno, 1997. godine savetovao Bleru da ne učestvuje u televizijskom duelu, ali kako je rekao to je bilo "pre 20 godina".


I lider UKIP-a Najndžel Faraž optužio je Kamerona za kukavičluk navodeći da je premijer "sabotirao celu stvar" predlažući da se pojavi na televiziji samo jednom i to pre zvaničnog početka kampanje.


Natali Benet koja predvodi stranku zelenih ocenila je da je Kameron pokazao "prezir prema biračkom telu", kao i da se ona raduje debatama.


Ni lider Škotske nacionalne stranke Nikola Stardžen nije propustio priliku da optuži premijera za kukavičluk i aroganciju.


Kameron je pristao da učestvuje u debati 23. marta sa ostalim kandidatima, a kako su saopštili iz njegove kancelarije to je premijerova "poslednja ponuda".


Televizijski emiteri koji su predložili održavanje tri kampanje, a medju njima je i Bi-bi-si, nisu se zasad oglasili povodom odluke Kamerona da odbije njihovu ponudu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP