Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NIJE TAKO MISLIO

Kamerona kritikovali zbog lapsusa

Autor: Beta | 01.05.2015 - 17:44:00h | Komentara: 0

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas u predizbornoj kampanji da izbori u Velikoj Britaniji 7. maja predstavljaju "prekretnicu za njegovu karijeru" posle čega se odmah ispravio rekavši da je mislio na budućnost zemlje.

Dejvid Kameron

Dejvid Kameron | Foto: Profimedia

Lapsus je odmah naišao na kritike protivnike konzervativaca. Kameron je napravio lapsus na predizbornom skupa u Lidsu, na severu Engleske, gde je odgovarao na pitanja okupljenih.
- Bez obzira na vaše stavove, glasajte za stranku koju podržavate 7. maja. Ti izbori predstavljaju odlučan trenutak za moju karijeru, rekao je Kameron koji se odmah ispravio dodavši: "Odlučan trenutak za zemlju".
Laburistička opoziciona stranka je odmah kritikovala lapsus ocenivši da je to dokaz da Kameron "nema veze sa stvarnošću".
Antievropska stranka Ukip je takođe reagovala, navodeći šaljivo da je "simpatično znati o čemu razmišlja Kameron u ovom ključnom trenutku za Veliku Britaniju".
Kameron je prošle nedelje bio ismevan na internetu pošto je u jednoj televizijskoj emisiji pogrešio ime fudbalskog kluba za koga navija. Kameron je u rekao da je oduvek navijao na londonski fudbalski klub Vest Hem, posle čega je zastao i vidno posramljen rekao da zapravo navija za Aston Vilu pošto je nekada njegov stric vodio taj klub.
Ta "rupa u pamćenju" izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama, koji možda mogu da "nasmeju samog Kamerona ako ne želi da promeni imidž lidera koji je isključen iz stvarnosti svojih birača i to u zemlji u kojoj fudbal ima kultni status", naveli su tada britanski mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP