Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŽIV JE FIDEL, UMRO NIJE!

Kastro se oglasio povodom obnove odnosa Kube i SAD

Autor: Beta | 27.01.2015 - 11:44:00h | Komentara: 0

Bivši, dugogodišnji lider Kube Fidel Kastro prvi put se danas oglasio povodom odluke svoje zemlje da ponovo uspostavi diplomatske odnose sa SAD, napisavši da podržava te pregovore iako nema poverenja u politiku Vašingtona.

Fidel Kastro

Fidel Kastro | Foto: AP

Kastro, 88-godišnji revolucionar, nije komentarisao razgovore kubanske vlade sa SAD otkako je 17. decembra objavljen istorijski proglas da će dve zemlje obnoviti veze, prekinute pre više od pola veka.
"Ne verujem u politiku Sjedinjenih država niti sam reč prozborio sa njima, ali to ne znači da odbacujem mirno rešavanje konflikata", naveo je on u pismu jednoj studentskoj federaciji koje je javno pročitano na Univerzitetu u Havani. Pismo je objavljeno i u glasilu Komunističke partije Kube zvano Granma.
Kastro je u njemu napisao: "Uvek ćemo braniti saradnju i prijateljstvo sa svim narodima sveta, uključujući sa našim političkim protivnicima".
Pre dve sedmice, Fidel Kastro - simbol kubanske revolucije sa kraja pedesetih godina prošlog veka - napisao je pismo fudbalskoj legendi Dijegu Maradoni, kako bi pobio glasine da je umro.
To pismo bilo je prvo oglašavanje Fidela Kastra u skoro čitava tri meseca, i pročitano je na venecuelanskoj državnoj televiziji Telesur.
Kastro je zbog teške bolesti bio prinuđen da svoja predsednička ovlašćenja prenese na mlađeg brata Raula, koji je umesto njega postao vođa nacije.
Spekulacije o zdravlju Fidela Kastra pored ostalog su podgrejane činjenicom da se on nije oglasio povodom istorijske decembarske deklaracije

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP