Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MASAKR

Kenija: Napadnuta kasarna, vojnik isečen mačetama

Autor: Tanjug | 02.11.2014 - 18:20:00h | Komentara: 0

Kenijska vojska je ubila šestoricu osumnjičenih pripadnika jedne separatističke grupe koja je likvidirala mačetama vojnika u napadu na vojnu kasarnu kod Mombase

Kenija

Kenija | Foto: AP

Kenijska vojska je ubila šestoricu osumnjičenih pripadnika jedne separatističke grupe koja je likvidirala mačetama vojnika u napadu na vojnu kasarnu kod Mombase, saopštili su danas policijski i vojni zvaničnici u toj zemlji.
U grupi napadača bilo je od 15 do 20 muškaraca odevenih u crno sa crvenim i plavim trakama oko glave i nogu, sa dugim bradama i obrijanim glavama, izjavio je novinarima okružni komesar u Mombasi Nelson Marva, prenosi Rojters.
Oni su bili naoružani noževima, mačetama i improvizovanim eksplozivnim napravama. Veruje se da se radi o pripadnicima zabranjennog Republikanskog saveta Mombase koji se bori za nezavisnost kenijskih regiona na obali Indijskog okeana, dodao je Marva.
"U ranim jutarnjim časovima, dok je padala obilna kiša, jedna grupa je pokušala da izvede napad na kasarne u Njaliju (kod Mombase), ali su naišli na žestok otpor. Tom prilikom je ubijeno šest napadača, a nekoliko njih je pobeglo sa ranama. Oni su hteli sukob. Mi smo uhapsili jednog osumnjičenog", ispričao je Marva.
Jedan vojnik koji je učestvovao u sukobu, a nije želeo da njegovo ime bude navedeno, ispričao je da je jedan kolega ubijen mačetama.
"Oni su isekli jednog od mojih kolega mačetama i ubili su ga i zato smo žestoko odgvorili i ubili nekoliko njih", kazao je on Rojtersu.
U međuvremenu, kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova danas je potvrdilo da je 20 policajaca i dvoje policijskih rezervista juče ubijeno iz zasede u okrugu Turkana, u severozapadnoj Keniji.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP