Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UKRAJINSKE VLASTI ZAPOČELE GUŠENJE POBUNE NA ISTOKU

Kijev provocira rusku invaziju!

Autor: Ekipa Alo! | 15.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Situacija u Ukrajini se ne smiruje, a kako stvari stoje, biće dovoljna jedna varnica da region, a i čitav svet, budu gurnuti u katastrofalni rat!

Proruske snage,  noseći ikonu, napreduju  ka zgradi vlade  u Harkovu

Proruske snage, noseći ikonu, napreduju ka zgradi vlade u Harkovu | Foto: Profimedia

Vlasti u Kijevu započele su operaciju gušenja pobune na istoku, gde su u nekoliko gradova proruske snage zauzele zgrade lokalnih vlasti i policijske stanice. U Kijevu tvrde da je u pitanju „velika antiteroristička operacija“, pokrenuta nakon što je istekao ultimatum koji je vršilac dužnosti predsednika države Aleksandar Turčinov dao proruskim snagama da napuste osvojene zgrade.

Vladimir  Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Povišica za Putina


Vladimir Putin, predsednik Rusije, povećao je ukazom mesečnu platu sebi i premijeru Dmitriju Medvedevu za 2,65 puta, objavljeno je na sajtu Kremlja! Po proračunima dnevnika „Vedomosti“, Putin mesečno prima 280.000 rubalja (oko 8.000 dolara), a Medvedev oko 215.000 rubalja (oko 6.000 dolara).

„Nećemo dati Rusiji da ponovi ‚krimski scenario‘ u istočnom regionu Ukrajine“, rekao je Turčinov.
Međutim, eskalacija nasilja bi samo isprovocirala reakciju Rusije, koja na granici sa Ukrajinom ima 40.000 vojnika u povišenom stepenu borbene gotovosti. Situacija u „okupiranim gradovima“ do zaključenja ovog broja „Alo!“ bila je mirna i tamo su se vijorile ruske zastave. Zanimljivo je da Turčinov juče nije isključio mogućnost održavanja referenduma na nacionalnom nivou o državnom ustrojstvu istovremeno sa predsedničkim izborima raspisanim za 25. maj, izražavajući uverenje da će se ogromna većina izjasniti za jedinstvenu, unitarnu Ukrajinu.

„Nisam protiv održavanja tog referenduma. Ubeđen sam da bi se na tom referendumu, o kom bi odluku mogao da donese parlament, ogromna većina Ukrajinaca izjasnila za nedeljivu, nezavisnu, unitarnu Ukrajinu“, rekao je on.
Oglasio se i Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, koji je rekao da je licemerje Zapada prešlo sve granice!

„Sećamo se da je nasilje na trgu Majdan, koje se završilo sa desetinama mrtvih, okvalifikovano kao demokratija. Sada se povodom mirnih demonstracija na jugoistoku Ukrajine govori o terorizmu“, rekao je Lavrov.
Lavrov je odbacio pokušaje SAD i nekih evropskih zemalja da krivicu za događanja u Ukrajini prebaci na Rusiju i pozvao Pariz, kao jednog od garanata sporazuma potpisanog 21. februara, da spreči kijevske vlasti da upotrebe silu protiv demonstranata na istoku zemlje.

Šta je šef CIA radio u Kijevu?


Rusija od SAD zahteva objašnjenje za navode medija da je Džon Brenan, direktor CIA, prošlog vikenda posetio Kijev. „Želeli bismo da shvatimo značenje izveštaja o hitnoj poseti Kijevu direktora CIA, gospodina Brenana“, rekao je Sergej Lavrov i dodao: „Do sada nismo dobili nikakvo objašnjenje koje bi bilo razumno“. Ruska strana tvrdi da je Brenan Kijevu dao zeleno svetlo za akciju protiv proruskih snaga.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 15.04.2014 07:41h

    Ljudi, gde nam nestade onaj "hrabri" Kličko.

  • biki Vreme: 15.04.2014 07:53h

    I Jorgovanka prima kao Medvedev, pa nikom nista !!!

  • Dejan Vreme: 07.05.2014 08:28h

    Hrvatski ustaški scenario. Izazoveš tuču a onda kad dobiješ batine u sav glas kukaš i tražiš pomoć sa zapada ! Ljudski šljam !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP