Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OSILIO SE

Kim Džong Un preti: Čeka nas nuklearna katastrofa, ni SAD neće biti bezbedne!

Autor: RTS | 01.01.2014 - 18:03:00h | Komentara: 1

U novogodišnjoj poruci emitovanoj na državnoj televiziji Kim Džong Un poručio da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat, i upozorio da tada ni SAD ne bi bile bezbedne.

Kim Džong Un

Kim Džong Un | Foto: FoNet

Lider Severne Koreje Kim Džong Un rekao je u novogodišnjoj poruci da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat, uz upozorenje da u tom slučaju ni Sjedinjene Američke Države neće biti bezbedne.
"Suočeni smo sa opasnom situacijom u kojoj jedan mali, slučajni vojni sukob može da rezultuje sveopštim ratom", rekao je Kim u novogodišnjoj poruci emitovanoj na državnoj televiziji, a prenela je agencija AFP.
Severnokorejski lider je dodao da neće moliti za mir i obećao da će štititi svoju siromašnu, ali nuklearno naoružanu zemlju snažnim odbrambenim merama protiv neprijatelja.
Pored toga, Kim Džong Un je u novogodišnjoj poruci ponovo nazvao svog nekad moćnog teču Džang Song Teka "đubretom" i pohvalio njegovo nedavno pogubljenje kao "odlučnu akciju".
"Naša partija je preduzela odlučnu akciju da izbaci đubre iz svojih redova. Pravovremena i ispravna odluka partije da pročisti antipartijske i antirevolucionarne elemente pomogla je da zacementiramo solidarnost unutar stranke", istakao je severnokorejski lider, dodajući i da je time jedinstvo zemlje pojačano "sto puta".
Džang Song Tek, nekada nezvanično čovek broj dva u zemlji i politički mentor lidera Kim Džong Una, pogubljen je 12. decembra zbog niza optužbi, uključujući izdaju i korupciju.
Pre toga su pogubljena i dva najbliža Džangova saradnika, a zvanični Pjongjang je posle počeo da opoziva neke svoje diplomate ili predstavnike kompanija u inostranstvu, za koje se veruje da su bili bliski sa Džangom.
Čistke koje na neuobičajeno dramatičan i javan način sprovodi ta izolovana komunistička zemlja predstavljaju najveću političku promenu otkako je pre dve godine Kim preuzeo vlast, posle smrti svoga oca Kim Džong Ila.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 03.01.2014 08:11h

    Obratite paznju na poslednji pasus....*.....najvecu politicku promenu,otkako je PRE 2/DVE/ GODINE Kim preuzro vlast...*To je matrica koja se razvija,raste i exponira kada je u pitanju SVAKI politicar. Na srecu,ne*odlepe* bas svi toliko,ali dovoljno da se SVET OPASNO ZAMISLI... Primeri poput SIROMASNOG,SKROMNOG UMERENOG predsednika Urugvaja,koji MOZE slobodno setati zemljom,BEZ OBEZBEDJENJA,samo nas uveravaju da nam o glavi rade oni kojima je politika UCINILA NESTO U GLAVI. Nas narod kaze ....UDARILA U GLAVU..Jel.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP