Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVETSKI POLITIČARI VOLE DA POPIJU KAPLJICU VIŠE

Kim na konjak trošio milion $ godišnje!

Autor: Ekipa Alo! | 08.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vole i oni da cugnu! Kim Džong Il, bivši vođa Severne Koreje, apsolutni je rekorder među političarima koji vole da popiju čašicu više.

Voleo da  uživa na  nivou:  Kim  Džong Il

Voleo da uživa na nivou: Kim Džong Il | Foto: Reuters

To proizilazi iz istraživanja koje je sprovela kompanija za onlajn prodaju alkohola „31DOVER.com“, a prema kojoj je Kim godišnje na omiljeno piće konjak „henesi“ trošio čak 700.000 funti godišnje (1.043.000 dolara).


Imajući u vidu da jeftinija flaša čuvenog konjaka košta tridesetak evra, nije teško izračunati da su Kim i njemu najbliži uživali u hektolitrama ovog pića.
Kim je 17 godina bio na čelu Severne Koreje i bio je apsolutni vladar jedne od najzatvorenijih država na svetu. Njegova reč je bila poslednja i njega su svi slušali bez pogovora. Kim je preminuo u decembru 2011. godine, a za naslednika je izabrao najmlađeg sina Kim Džong Una, koji je poput oca vlada čeličnom pesnicom.

Drugari,  svratite kod mene  na “tomovaču”

Drugari, svratite kod mene na “tomovaču”


„Zanimljivo je da najveći broj poznatih političara ima svoje omiljeno piće i od njega ne odustaje. To je trend koji se polako vraća među muškarcima i ženama“, rekao je Dejvid Luri, izvršni direktor kompanije.


Kada su u pitanju ostali poznati svetski političari, zanimljivo je da Britanci poput Vinstona Čerčila, Tonija Blera, Dejvida Kamerona više preferiraju viski. Preko Atlantika je situacija drugačija. Američki predsednici nisu ljubitelji žestokih alkoholnih pića. Džon F. Kenedi i Bil Klinton su ostali upamćeni kao ljubitelji koktela. Kenedi je obožavao „dakuri“, a Klinton „sinjoritu“, što se moglo i zaključiti iz njegovih švaleracija. Najpoznatiji svetki protivnici alholola među političarima su Adolf Hitler i Džordž Buš Mlađi, koji je i lečeni alkoholičar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP