Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KAO ODGOVOR NA VEŽBE AMERIČKIH BOMBARDERA IZNAD KOREJSKOG POLUOSTRVA

Kim naredio pripreme
za napad na Ameriku!

Autor: Beta | 04.04.2013 - 00:11:00h | Komentara: 2

U slučaju "drske" provokacije Amerikanaca, severnokorejske snage moraće bez milosti da udare na američki kontinent, baze na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam.

Napetost: Kim Džong Un

Kim Džong Un | Foto: Reuters

Severnokorejski lider Kim Džong-Un naredio je pripreme za eventualni raketni napad na SAD i američke baze na Pacifiku, kao odgovor na vežbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva. Naređenje je izdato posle sastanka Kima sa generalima, koji je noćas održan po hitnom postpuku, javljaju agencije. Priprema Pjongjanga za eventualni napad na američke ciljeve "odgovor je na preletanje bombardera B-2, koji mogu da nose nuklearno oružje, u okviru združenih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje su u toku", rekao je Kim Džon-Un.

U slučaju "drske" provokacije Amerikanaca, severnokorejske snage će "morati bez milosti da udare na američki kontinent... na američke baze na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam, kao i one koje se nalaze u Južnoj Koreji", rekao je Kim, a prenela je državna agencija KCNA.
Većina stručnjaka procenjuje da Pjongjang ne raspolaže tehnologijom koja bi omogućila da se gađaju tako udaljeni ciljevi.
Agencija AP navodi da pretnje ne znače da je izbijanje rata neizbežno, već da im je cilj da utiču na Južnu Koreju da ublaži svoju politiku, da se izdejstvuju direktni pregovori i pomoć od Vašingtona i da se osnaži mladi severnokorejski lider kod kuće. Neimenovani juznokorejski izvori rekli su da je zabeleženo veće kretanje mehanizacije i ljudi kod severnokrejskih lansirnih rampi, javila je agencija Jonhap. Dva američka bombardera B-2 stelt tehnologije, koji mogu da nose i konvencionalno i nuklearno oružje, bacila su municiju bez eksploziva na Korejsko ostrvo u okviru vojne vežbe.
Vojska SAD saopštila je da je let B-2 pokazao sposobnost SAD da brane Južnu Koreju i pruže zaštitu saveznicima u azijsko-pacifičkom regionu.
Poslednji komentari
  • maki Vreme: 04.04.2013 07:42h

    bravo majstore,samo udri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • repus Vreme: 04.04.2013 11:52h

    надамо се да ће америка која никада није погрешила у спољној политици ослободити северно корејски народ од крвопија које су на власти у северној кореји и увестих у демократију а војнополитичку хунту послати на суђење због угњетавања сопственог народа

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP