Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RASTE NAPETOST NA KOREJSKOM POLUOSTRVU

Kim rešio da ućutka i ženu?!

Autor: Ekipa Alo! | 18.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Napetost na Korejskom poluostrvu je porasla do usijanja! Ri Sol Džu, supruga vođe Severne Koreje Kim Džong Una, nestala je iz javnosti nekoliko dana nakon što je mladi vođa naredio da njegov teča bude streljan.

Da li je Kim naredio  i ubistvo supruge?:  Kim Džong Un i Ri Sol Džu

Da li je Kim naredio i ubistvo supruge?: Kim Džong Un i Ri Sol Džu | Foto: Reuters

Njen izostanak sa zajedničkog fotografisanja povodom obeležavanja druge godišnjice smrti Kim Džong Ila, oca mladog vođe, izazvala je spekulacije da li je i ona pala u nemilost diktatora. Mladi vođa je pokazao da nema milosti prema onima koji pokažu i trunku neposlušnosti i nije nemoguće da je Ri Sol Džu, sa kojom diktator ima ćerku - ućutkana!

Mediji spekulišu i da se Kim Džong Un svog teče Džang Song Teka rešio na nagovor svoje supruge i rođene tetke Ki Kung Hui (67). Kim je naredio da teča bude pogubljen pod optužbom da je pokušao da preuzme vlast. On je bio jedan od najmoćnijih ljudi u Pjongjangu. Optužen je da je vodio „raskalašan i izopačen život“ i da je prokockao mnogo novca. Zanimljivo je da se ni Kimova tetka nije pojavila na obeležavanju dvogodišnjice smrti svog rođenog brata.

Vojnici su se u Pjongjangu zakleli  svojim životima na pokornost mladom vođi

Vojnici su se u Pjongjangu zakleli svojim životima na pokornost mladom vođi


U Pjongjangu je održan memorijalni skup povodom smti sina osnivača zemlje. Na centralnom trgu se okupilo više hiljada vojnika obučenih u zimske maslinaste uniforme. Državna televizija je direktno prenosila masovni skup, na kojem je učestvovalo više desetina hiljada vojnih i državnih zvaničnika. Oni su se zakleli na vernost mladom vođi. Na skupu je održano niz govora, u kojima je istaknuta bespogovorna podrška Kim Džong Unu i upućena oštra upozorenja Južnoj Koreji.

Nestao bratanac iz doma!


Kim Han Sol (19), bratanac severnokorejskog lidera, koji se nalazio na školovanju u francuskom gradu Avr, nestao je iz škole i već nekoliko dana nije u kontaktu sa svojom porodicom, objavio je „Parizijen“. Unuk pokojnog lidera Kim Džong Ila rođen je u Pjongjangu, ali je veći deo života proveo sa porodicom u inostranstvu. Srednju školu je završio u Mostaru, a kasnije školovanje je nastavio u Francuskoj. Mladić se u jednom televizijskom intervjuu 2012. osmelio da svog strica nazove diktatorom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP