Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAJBLIŽI PODANIK IZDAO VOĐU SEVERNE KOREJE

Kimov bankar pobegao sa 5 miliona $!

Autor: Ekipa Alo! | 31.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kakav šok u Pjongjangu! Vođa Severne Koreje Kim Džong Un ostao je bez ličnog bankara, koji je sa pet miliona dolara zbrisao u nepoznatnom pravcu. Južnokorejski dnevni list “Jong Ang Ilbo” nagađa da je Jun Tae Hjong navodno prebegao u Rusiju.

Kim  Džong Un

Kim Džong Un | Foto: Profimedia

Jun Tae Hjong je do sada bio poznat kao predsednik državne banke Koreja Daesong, ali mu se izgubio svaki trag u Nahodki, gradu koji se nalazi na istoku Rusije. Pozivajući se na dobro obavešten izbor, južnokorejski list tvrdi da je Junovo zaduženje bilo da upravlja Kimovim novcem namenjenim za severoistočni deo Rusije. Veruje se da će on zatražiti azil, ali ne u Rusiji, iako je zvanični Pjongjang zatražio njegovo hapšenje i isporučivanje Severnoj Koreji. Još, međutim, nije poznato kako je on prešao u Rusiju, da li je imao dozvolu za to i šta je radio pre nego što je prebegao. Rusija i Severna Koreja dele granicu u dužini od 17 kilometara.

Drži pod konac  vojsku, ali ne i bankare

Drži pod konac vojsku, ali ne i bankare | Foto: Profimedia

 
Južna Koreja pažljivo prati razvoj događaja i upravo ta država bi mogla da bude novi Junov dom. Jer ukoliko bi došao u Seul, Jun bi bio dobar izvor informacija u vezi sa Kim Džongovim transakcijama, a mogao bi i da identifikuje ljude iz njegovog okruženja koji su umešani u navodne sumjive transfere novca.

Inače, južnokorejska obaveštajna služba pretpostavlja da je bivši lider Severne Koreje Kim Džong Drugi, koji je preminuo 2011. godine, raspolagao svotom od četiri miliona dolara u raznim evropskim bankama. Nakon smrti, njegov sin je nasledio pare i uposlio malu grupu pouzdanih bankara zaduženih za prenos novca u kešu, od grada do grada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP