Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PORODIČNI BIZNIS

Kimova sestra vodi propagandni aparat!

Autor: Beta | 24.07.2015 - 15:17:00h | Komentara: 0

Mlađa sestra severnokorejskog vodje Kim Džong Una postavljena je na visoku funkciju u propagandnom aparatu, gde će raditi na jačanju bratovljevog kulta ličnosti, piše danas londonski Gardijan, pozivajući se na izvore bliske režimu u Pjongjangu.

Kim Džong Un sa sestrom Jo

Kim Džong Un sa vojnicima i sestrom Jo | Foto: Profimedia

Kim Jo Džong nedavno je postavljena za zamenika direktora odeljenja za propagandu i agitaciju pri Radničkoj partiji Severne Koreje, odgovornu za, kako se navodi, "podršku u konsolidaciji vlasti Kim Džong Una", kroz primenu projekata "idolizacije", objavio je londonski dnevnik.

Sestra severnokorejskog lidera zamenila je na funkciji veterana državne propagande Kim Ki Nama, koji je bio u službi vladajuće dinstije još od 60-tih godina prošlog veka, a na čelu partijskog propagandnog aparata još od 1989. godine.
Prema izvorima Gardijana, upravo su pozne godine 89-godišnjeg Kim Ki Nama bile razlog za njegovo degradiranje na pretežno ceremonijalnu funkciju "savetnika". Spekulacije o tome da Kim Ki Nam gubi uticaj prvi put su se pojavile u aprilu, kada se na sednici Vrhovne narodne Skupštine pojavio u publici, a ne na podijumu.
Što se tiče sestre severnokorejskog vladara, o kojoj Gardijan već postavlja pitanje "Da li će postati najmoćnija žena u zemlji?", o njoj nema mnogo biografskih podataka, baš kao i o ostalim članovima vladajuće porodice.
Pretpostavlja se da ima 27 ili 28 godina i govorilo se da se ranije ove godine udala za Čoe Songa, sina sekretara partije Čoe Rjong Haea. ; Od 2011. godine, kada je prisustvovala sahrani oca Kim Džong Ila, nije se mnogo pojavljivala u javnosti.
Prema jednom izvoru, lider Kim Džong Un direktno je uticao na postavljanje sestre na važnu funkciju, što govori da on u nju ima potpunu poverenje, ali govori i to da je postavljanje rodjene sestre znak da vodja ima "manjak poverenja u partijske kadrove, koji ga okružuju".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP