Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RAZBESNELI SE

Kina Maleziji: Protraćili ste vreme širenjem dramatičnih informacija o nestalom avionu!

Autor: Tanjug | 16.03.2014 - 09:58:00h | Komentara: 0

Kina je danas kritikovala Maleziju zbog načina na koji rešava dramu oko nestalog aviona, rekavši da je ta zemlja "protraćila" dragoceno vreme i resurse objavljivanjem dramatičnih informacija o sudbini aviona nedelju dana posle njegovog nestanka.

Potraga za nestalim avionom se nastavlja

Premijer Nadžib Razak juče je saopštio da rezultati istrage pokazuju da je avion namerno skrenut s kursa i da je leteo nekoliko sati nakon napuštanja planiranog pravca leta, mada nije rekao da je avion otet.

Ta šokantna objava posle nedelju dana konfuzije i kruženja različitih teorija pokrenula je pitanja o tome koliko dugo su malezijske vlasti krile nove informacije i da li su propustile priliku da presretnu preusmereni avion, navodi AFP.

"Niko ne može poreći da se suviše kasnilo sa objavljivanjem tako važne informacije", navedeno je u uvodniku Sinhue.

Kineska agencija je navela da su malezijski zvaničnici krivi za "nedopustivo" zanemarivanje dužnosti. Dve trećine putnika nestalog aviona su Kinezi.
Gnev je naročito izazvalo to što je Maleziji bilo potrebno toliko vremena da otkaže spasilačke operacije u Južnom kineskom moru ako je već znala da se avion okrenuo nazad i leteo u pravcu Indijskog okeana.

"A zbog odustva pravoremene informacije, protraćeni su ogromni uloženi napori i proširile su se brojne glasine", piše u uvodniku.

Nadžib je juče objavio da su komunikacioni sistemi boinga 777 ručno isključeni pre nego što je avion okrenut u zapadnom pravcu.

On je rekao da su istražitelji na osnovu podataka sa satelita i vojnog radara zaključili da je neko u avionu namerno preusmerio letelicu i da je ona posle toga letela još nekoliko stati -ili južno iznad Indijskog okeana ili severno u pravcu južne i centralne Azije.

"Kao vođa međunarodne postrage i spasilačke operacije Malezija snosi odgovornost od koje ne može pobeći", dodaje kineska agencija.

Malezijski avion sa 239 putnika i članova posade nestao je sa civilnog radara 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking i od tada mu se gubi svaki trag.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP