Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VANDREDNO STANJE

Kličko pozvao na mir posle juriša!

Autor: Ekipa Alo! | 24.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Vitalij Kličko, bivši svetski šampion u boksu i lider ukrajinske opozicije, zatražio je od demonstranata da prekinu sukob sa snagama bezbednosti pred razgovore sa predsednikom Ukrajine Viktorom Janukovičem.

Želi mesto  predsednika:  Vitalij  Kličko

Želi mesto predsednika: Vitalij Kličko | Foto: Reuters

„Obezbeđujte barikade, ali budite mirni dok ne budu završeni razgovori“, poručio je Kličko demonstrantima. Kličko je razgovarao i sa pripadnicima policije koji su mu obećali da na demonstrante neće bacati šok bombe i suzavac dok god pregovori ne budu okončani.

Kličko je posle prve neuspešne runde razgovora sa Janukovičem zapretio da će protivnici režima krenuti „u ofanzivu“, ukoliko vlast ne bude napravila ustupke. Centar Kijeva juče je bio obavijen oblakom crnog dima, jer su demonstranti nepresatno palili gume. Zbog toga što pokušavaju da ugase požar, demonstranti su gađali policajce kamenicama i lupali su u bubnjeve domaće izrade.

Na ulicama Kijeva  vlada ratno stanje:  Demonstranti  pale gume

Na ulicama Kijeva vlada ratno stanje: Demonstranti pale gume | Foto: Reuters

Manji sukobi bili su sporadični juče na nekoliko mesta. Situacija u gradu je pred usijanjem pošto je u sredu, u najžešćim sukobima do sada, poginulo pet osoba. Demonstranti su postavili ultimatum predsedniku Janukoviču da raspiše prevremene izbore u roku od 24 sata ili će se suočiti sa još žešćim protestom. Oglasio se i predsednik Janukovič, koji je predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu obećao kako ne planira da uvede vanredno stanje zbog protesta. Barozo je zatražio od Janukoviča da se „angažuje u dijalogu na najvišem nivou“ pred razgovor sa opozicionim liderima.

Praćkom na policiju

Praćkom na policiju | Foto: AP


Protesti u centru Kijeva počeli su u novembru, kada je ukrajinska vlada iznenada odlučila da ne potpiše sporazum sa EU, već se okrenula bližoj saradnji sa Rusijom.

Rusija neće intervenisati


Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je da Rusija neće intervenisati u Ukrajini i dodao da smatra da će ukrajinska vlast naći rešenje. „Smatramo kako nemamo prava da intervenišemo ni na koji način u unutrašnjim poslovima naše bratske Ukrajine. To je neprihvatljivo i Rusija to ne radi i neće ni da radi”, rekao je Peskov.

Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 24.01.2014 07:52h

    Nadam se da ce ovaj bokser odgovarati za ove nemire.Nekoliko ljudi je izgubilo zivot zbog njega i shteta je ogromna u drzavi.Bokseru zinula strina na fotelju...bljak!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP