Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SEKS I DROGA

Klinton zataškavala
skandale američkih diplomata?

Autor: Ekipa Alo! | 12.06.2013 - 10:37:00h | Komentara: 1

Navodno su dileri diplomate opskrbljivali drogom, ambasador u Belgiji je spavao s maloletnicama, a na putovanjima su se tražile usluge prostitutki. Istraga je u toku.

Hilari Klinton

Hilari Klinton | Foto: Karel Navarro

Američko ministarstvo spoljnih  poslova navodno je zataškavalo seks skandale svojih zaposlenih i to u razdoblju kada je na njegovom čelu bila Hilari Klinton, piše "Njujork Post".

Prema pisanjima BBC-a i CBS-a američki ambasador u Belgiji navodno je imao niz afera s prostitutkama i maloletnicama. On je navodno u međuvremenu ispitan u SAD, ali i dalje je ostao u diplomatiji, a istraga protiv njega je navodno obustavljena. Reč je o Hauardu Gutmanu koji se nakon prozivke u medijima javio za komentar.
Dematnovao je da je imao veze s maloletnicama i prostitutkama.
- Već sam četiri godine ambasador u Belgiji. To je bilo fantastično vreme i zlo mi je od toga da se sad "blati" na takav način - rekao je Gutman za magazin Foreignpolicy.com.


U četiri godine zataškano čak osam skandala?

Mediji pišu kako je u razdoblju dok je Klinton bila na čelu ministarstva od januara 2009. do februara 2013. zataškano navodno osam skandala vezanih za drogu i seks. Navodno je narkokartel u Iraku sigurnosne snage američke ambasade u Bagdadu redonoo "opskrbljivao" drogom.
Službenik sigurnosne službe u Bejrutu je pak navodno učestvovao u jednom seksualnom napadu. Navodno su se tokom službenih putovanja u Rusiju i Kolumbiju tražile usluge prostitutki.

  
Bela kuća: Takvo se ponašanje neće tolerisati 

 

Povodom ovih optužbi oglasilo se i ministarstvo u kome kažu kako sve prijave i optužbe uzimaju vrlo ozbiljno. Portparol Bele kuće rekao je kako se takvo ponašanje neće tolerisati ti kako se ispituju sve optužbe.
Poslednji komentari
  • Чича од Шумадије Vreme: 12.06.2013 11:47h

    И овакви доминирају светом... кад је овај Клинтон, матори јарац после афере са Моником, морао да бомбардује Србију да би заташкао своје бљувотине, што даље очекивати... много је империја имало успоне, врхунац и неминовни крај, то ће бити и са УСА, само је питање времена. /Ljudi, aman, smanjite ove karakuke kod koda, glupo i nepotrebno/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP