Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INTERESANTAN MOMAK

Ko je Merkelina desna ruka koja dolazi u Srbiju: Političar čudne ljubavne priče

Autor: Tanjug | 14.11.2014 - 12:15:00h | Komentara: 0

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel, koji će 16. i 17. novembra posetiti Srbiju, na čelu je najstarije nemačke partije Socijaldemokratske stranke i važi za političara koji se od lokalnog nivoa svoje Donje Saksonije vinuo do vicekancelarskih visina.

Zigmar Gabrijel

Zigmar Gabrijel | Foto: Profimedia.rs

Njegovo ime pominjano je i kada se spekulisalo o kancelarskom kandidatu socijaldemokrata.


Kada je ovog leta, po službenoj dužnosti, menjao nemačku kancelarku Angelu Merkel dok je bila na odmoru, i "sedeo u kancelarskoj fotelji", mediji su pisali da se držao povučeno, za razliku od bivšeg vicekancelara i šefa diplomatije Gvide Vestervela koji, kada je bio u istoj situaciji, ne samo da je vodio sednicu vlade, već je posle toga i lično održao konfrenciju za štampu i saopštio o čemu je bilo reči.

Privatni životi nemačkih političara uvek izazivaju pažnju javnosti, ali Gabrijel nije meta tabloida.

Rođen je 1959. godine u Goslaru, hobiji su mu jedrenje, tenis i biciklizam i često se odmara na Baltiku, gde i hiljade drugih Nemaca.
On je od pre par godina u braku sa zgodnom, petnaeestak godina mladom Anke Štadler, stomatologom po struci koja ge je jednom spasla zuboboolje, osvojila njegovo srce, a nedavno mu rodila i kćerku.

Gabrijel ima i odraslu kćerku iz prvog braka. O Gabrijelu se pisalo i kao o čoveku vernom tradiciji koji svoja odela kupuje godinama kod istog proizvođača.

Jedan kratki pogled na finu, crvenu postavu unutrašnje strane crnog, vunenog sakoa nemačkog vicekancelara otkriva puno o ovom političaru.

Tabliod "Bild", "uhvatio" je je jednom Gabrijela dok je skidao sako i "pročitao" da su na unutrašnjoj strani vidljiva tri znaka-prvo etiketa "Helmbrećt - Goslar", koja ukazuje da Gabrijel u svom rodnom gradu kupuje odela, zatim inicijali i na kraju znak Donje Saksonije-silueta konja, koja se može videti samo pod odredjenim uglom svetlosti.

Sam Gabrijel kaže da on, kao "lokalpatriota", rado kupuje kod kuće, a štampa piše da se u prodavnici, gde je vicekancelar mušterija, kupuju muška odela, koja nisu ručno rađena, već mašinski i čija je cena, u zavisnosti od materijala i veličine, oko 600 evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP