Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RAZGOVORI TERORISTA I ZVANIČNIKA U KUMANOVU

Ko je sve zvao "Komandanta Sokoljija"?

Autor: RTS | 13.05.2015 - 17:18:00h | Komentara: 0

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska i šef tajne policije Sašo Mijalkov su ostavke podneli nedugo posle tajanstvenog sastanka u jednoj zapadnoj ambasadi, gde su im, navodno, predočeni dokazi o tajnim razgovorima njihovih operativaca sa vođama naoružane grupe u Kumanovu, piše portal Plusinfo.

Teroristi Makedonija

Hapšenje terorista u Kumanovu | Foto: Screenshot "Youtube"

Operativci makedonske policije, sa ili bez znanja Jankulovske i Mijalkova, pokušali su da "potplate" komandante kumanovske grupe da napuste taj grad, što je protumačeno kao "znak slabosti pa su borbe u Kumanovu nastavljene".
Telefoni komadanata u Kumanovu nisu pozivani samo iz Skoplja, tvrde albanski portali u Makedoniji.
Navodno, lider Demokratske unije za integracije i nekadašnji komandant albanskih gerilaca u Makedoniji, Ali Ahmeti je poslao emisara da razgovara sa Samijem Ukšinijem "Komandantom Sokoljijem", ali bez značajnijih rezultata.
Ahmeti je, u pregovaračku misiju poslao Sadulaha Durakua, koji je, kao i 2005. godine u Kondovu, pokušao da situaciju sredi bez sukoba. "Komandant Sokolji" i pripadnici te grupe, međutim, nisu želeli da ga saslušaju. Duraku tvrdi da nije uspeo ni da sazna motive akcije Sokoljijeve grupe.
Agim Krasnići je, 2005. godine, nekoliko meseci "kontrolisao" Kondovo, mesto nadomak Skoplja, preteći da će bombardovati grad. Krasnići se, na kraju, predao, a zbog pretnji je osuđen na šest godina zatvora.
Ahmeti, koji je dobar deo političke strategije poslednjih dana zasnivao na poseti albanskog premijera Edija Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija Tetovu, moraće da smisli drugačiji pristup, pošto su Rama i Tači "posetu odložili" za bolji trenutak.

Nekadašnji komandant ONA, takođe, do sada nije komentarisao događaje u Kumanovu, zauzimanje karaule Gošince i bombaški napad na sedište DUI u Maloj Rečici kod Tetova. O tome će, najavljeno je iz njegove stranke, u četvrtak govoriti na televiziji Alsat-M.

Saborci Alija Ahmetija, poput Džezaira Šaćirija "Komandanta Hodže" zatražili su od Ahmetija da napusti vladu dok "Komandant Sokolji" ne bude pušten na slobodu.

Istovremeno, makedonska policija potvrdila je identitete dvojice poginulih vođa grupe iz Kumanova, Mirsada Ndrecaja "Komandanta NATO" i Bega Rizaja "Komandanta Begua".

I dalje traje potraga za Sulejmanom Osmanijem, uhapšenim tokom borbi u Kumanovu, koji je pobegao pošto je odveo policiju do mesta na kojem je bilo sakriveno oružje iz karaule Gošince.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP