Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SEDI ZA TUĐMANOVIM STOLOM

Kolinda Grabar - Kitarović i zvanično predsednica Hrvatske

Autor: Tanjug | 19.02.2015 - 11:12:00h | Komentara: 0

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je stupila na dužnost. Predsednicu, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga, na Pantovčaku je dočekala postrojena Počasno-zaštitna jedinica, koju je obišla uz "pozdrav domovini", piše agencija Hina.

Kolinda Grabar-Kitarović | Foto: Profimedia

Kolinda Grabar-Kitarović | Foto: Profimedia

Ona je započela prvi radni dan u vili Zagorje gde u kancelariji ne sedi za radnim stolom za kojim je sedeo njen prethodnik Ivo Josipović, već koristi sto za kojim je radio prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman.

"Jutarnji list" piše da će hrvatska predsednica deo prvog radnog dana posvetiti braniteljima, koji mesecima štrajkuju jer smatraju da su im ugrožena prava, a namerava i da donese odluku o osnivanju Saveta za branitelje.

List piše i da je došlo do promana na službenoj web stranici predsjednik.hr, u čijem je nazivu dodato "predsjednicarepublike", gde je Grabar-Kitarović objavila svoju biografiju, a Ivo Josipović preseljen je u rubriku - Bivši predsednici.

Ona je u biografiji, između ostalog, napisala da su "Domovinski rat i žrtve branitelja temelj na kojem želi da nastavit da gradi bolju Hrvatsku".

Ivo Josipović sinoć je i zvanično predao dužnost Kolindi Grabar Kitarović i njoj je predsednički mandat zvanično počeo u ponoć.

U drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, Grabar Kitarović je pobedila Josipovića, koji se kandidatovao za drugi mandat, i tako postala prva predsednica u istoriji Hrvatske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP