Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

FEŠTA U PAZINU UZ PARTIZANSKU PESMU "O BELA ĆAO"

Kolinda, Milanović i Tito zajedno protiv fašizma!

Autor: Tanjug | 08.05.2015 - 13:31:00h | Komentara: 0

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i premijer Zoran Milanović u Pazinu su prisustvovali zajedničkoj svečanoj sednici Skupštine Istarske županije u pazinskom Spomen domu, povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović | Foto: Profimedia.rs

Kako je javila TVN1, tom prilikom su istarski antifašisti pred predsednicu postavili bistu Josipa Broza Tita, koju je ona pri useljenju u rezidenciju preselila u muzej u Kumrovcu, a zapevali su joj i "O bela ćao".


Savez antifašista Istre osudio je uklanjanje Titove biste s Pantovčaka, a Grabar - Kitarović su poručili da "takvog danas možemo samo sanjati".

Hrvatska predsednica i premijer su po dolasku u Pazin položili vence i zapalili sveće kod centralnog spomenika u parku Narodnog ustanka, a vence je položila i zajednička delegacija Istarske županije i Saveza antifašista Istre, predvođena županom Valterom Flegom i predsednikom saveza Tomislavom Ravnićem, prenela je Hina.

Agencija javlja i da predsednica Hrvatske neće prisustvovati Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom koja se u subotu održava u Zagrebu, a čiji je organizator Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA).

To je potvrđeno iz njenog kabineta i o tome je obavešten i Savez antifašista, rečeno je Hini pošto je potpredsednik SABA Ivan Fumić izjavio da im predsednica nije odgovorila na poziv da dođe na Svečanu akademiju.

Njen kabinet to demantuje ističući da u odgovoru stoji da su organizatori Svečane akademije odbili pokroviteljstvo predsednice nad tim događajem, pa je ona u predstojećim danima isplanirala druge aktivnosti povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom.

U pismu predsedniku SABA Franji Habulinu, upravnik Savetničkog veća predsednice Vito Turšić, u njeno ime, još jednom je izrazio žaljenje zbog odluke SABA da odbije pokroviteljstvo Grabar-Kitarović nad Svečanom akademijom i uputio iskrene čestitke svim učesnicima akademije povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP