Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MRSKA JOJ REGIJA

Kolindi dosta jugonostalgije

Autor: Srna | 09.07.2015 - 10:20:00h | Komentara: 2

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović smatra da ne treba posvećivati previše pažnje "takozvanoj regiji" i ocenjuje da je bivši predsednik Ivo Josipović vodio jugonostalgičarsku politiku.

Kolinda Grabar-Kitarović | Foto: Profimedia

Kolinda Grabar-Kitarović | Foto: Profimedia

Kitarović zamera Josipoviću "napadnu privrženost Beogradu" i tvrdi da se u njegovom mandatu "išlo pjevati i plesati u Beograd".
Ona tvrdi da je napadno isticana privrženost Beogradu kao metafori jugonostalgije, a da je slična stvar i sa Crnom Gorom.
U intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji" pod naslovom "Ne vodim politiku regije" Kitarovićeva ističe da Hrvatska "ne sme sebe zaključati u jugoistočno susedstvo".
Kitarovićeva ističe da joj je izraz "regija" posebno mrzak i pita da li ta "regija" gura Hrvatsku "u neki prostor kojem se pokušava dati kakvo-takvo ime da bi se on smatrao političkom jedinicom" .
Ona navodi da svaki razgovor i susret sa predstavnicima susjednih država mora biti usmjeren prema rješavanju otvorenih pitanja, je, inače, oni nemaju nikakvog smisla.
Kitarovićeva smatra da treba rješiti granična pitanja, a ako se o njima ne želi razgovarati - onda treba razmisliti o međunarodnom sudu.
Prema njenoj oceni, otvorena si i dalje ista pitanja koja se tiču nestalih, granice i arhiva.
Grabar-Kitarović ocenjuje da je rast hrvatskog BDP-a od svega 0,5 odsto, i to tek na kraju mandata vlade - preskroman.
Poslednji komentari
  • milijana Vreme: 09.07.2015 10:51h

    nece srbija da propadne ukoliko im ti okrenes ledja i ne dolazis kao josipovic plesati u beograd.ti si cak i u tvojoj lijepoj inkognito predsjednik, retko se cuje za tebe, a i kad se pojavis nikad nista pametno ne izjavis, jer su ti srbi nocna mora. Znam da bi rado plesala becki valcer, no, posto si svesna da je to samo pusta zelja, ja ti kolinda savetuje da pleses brek-dens ili orijentalni-trbusni ples, a nas ostavi da uzivamo u nasim narodnim srpskim kolima.

  • djole Vreme: 09.07.2015 16:44h

    Damir je pokusao da spinuje istinu kroz pricu o Srebrenici. Etnicka slika BIH je iskljucivo na stetu srpskog naroda drasticno promenjena u poslednjih sest vekova. Pre svega genocidnim radnjama osmanlija, a u poslednjih sto godina genocidnim radnjama Nemacke, Austrougarske ustasa i poturica. Damire sram te bilo, ti kukavice, nisi citao ni Andrica. Moram da napomenem da su Englezi o Irci zli, za razliku od sjajnih Skotlandjana i Velsana. Srdacan pozdtav autoru i redskciji lista ALO!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP