Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ESKALACIJA SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU

Komandosi upali u Gazu!

Autor: Ekipa ALO! | 14.07.2014 - 07:10:00h | Komentara: 0

Izraelski mornarički komandosi pokrenuli su kopnenu operaciju na severu pojasa Gaze, prvu od početka ofanzive protiv Hamasa, javio je izraelski radio.

Specijalci se kratko zadržali u Gazi

Specijalci se kratko zadržali u Gazi | Foto: Profimedia

Meta kratkog upada na palestinsku teritoriju bilo je mesto za ispaljivanje raketa, a vojno krilo Hamasa, brigada Izadin al Kasam, potvrdilo je da su izraelski komandosi razmenjivali vatru sa palestinskim borcima. Portparol izraelske vojske rekao je kasnije da su četiri izraelska vojnika lakše ranjena tokom te operacije.


- Tokom misije izbio je vatreni sukob koji je započelo nekoliko terorista koji su „operisali“ na tom mestu, tokom kojeg su četiri izraelska vojnika lakše ranjena - rekao je portparol. Naknadno je rečeno da su se vojnici vratili na izraelsku teritoriju. Bila je to prva kopnena operacija u pojasu Gaze od početka ofanzive, koja je juče nastavljena, sedmi dan zaredom i u kojoj je na palestinskoj strani poginulo najmanje 150 ljudi. Na izraelskoj strani do sada nije bilo žrtava u operaciji nazvanoj „Zaštitna ivica”, čiji je cilj da se zaustavi raketiranje Izraela iz pojasa Gaze.

Razaranja na obe strane

Razaranja na obe strane | Foto: Profimedia

Hamas je za šest dana ispalio 600 raketa na Izrael od kojih je 140 uništeno u letu. Desetak osoba je povređeno, ali niko nije stradao. Okršaji su počeli posle tenzija izazvanih ubistvom tri izraelska tinejdžera, posle čega je iz osvete ubijen i jedan mladi Palestinac.


Vojno krilo Hamasa: Pripadnik brigade Izadin al Kasam

Vojno krilo Hamasa: Pripadnik brigade Izadin al Kasam | Foto: Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je juče da bi vojna operacija mogla duže da traje. Izraelsko vojno vazduhoplovstvo juče je bacalo letke na severni deo pojasa Gaze, pozivajući stanovništvo da se evakuiše iz bezbednosnih razloga, što ukazuje na nove napade posle kratke kopnene intervencije.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP