Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TRAŽE OD OBAME DA UVEDE SANKCIJE MOSKVI

Kongres zatražio od Rusije da povuče vojsku iz Ukrajine

Autor: Agencije | 12.03.2014 - 08:46:00h | Komentara: 0

Američki Kongres zatražio je od Rusije da odmah povuče svoje vojsku sa ukrajinske teritorije i pozvao predsednika Baraka Obamu da uvede ekonomske sankcije Moskvi.

US Kongres

Senat je sinoć izrazio svoju podršku Ukrajini, donošenjem oštre, ali neobavezujuće rezolucije uz korišćenje "teških reči" protiv Rusije i poziv na uvođenje ekonomskih sankcija i suspendovanja Moskve iz Grupe osam, prenela je agencija AFP.
Cilj jednoglasno donete rezolucije je "primoravanje ruskog predsednika Vladimira Putina da ukloni oružane snage sa ukrajinske teritorije i vrati tu teritoriju na punu, suverenu kontrolu Ukrajini".
Istovremeno američki Senat je pozvao Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) da preispita svoju odluku o održavanju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018 u Rusiji.
I Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se osuđuju ono što je predsednik Džon Bohner nazvao "ruski neprijateljski čin agresije".
"Vladimir Putin je sebi dao luksuz i (preduzme) pretnju po stabilnost u regionu i mora da odgovara", rekao je Bohner.
AFP navodi da će predlog koji bi bio obavezujući, danas naći pred "moćnim" Komitetom za spoljne odnose američkog Senata, a s ciljem pomaganja Ukrajini i kažnjavanja Rusije.
Obama će danas biti domaćin novom ukrajinskom premijeru u Beloj kući kao, "gest usmeren na cementiranje vernosti Zapada mladoj ukrajinskoj vladi", navodi AP.
Sastanak između Obame i privremenog ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka dolazi uoči referenduma koji se u nedelju održava na Krimu kada će glasači odlučiti da li da postanu deo Rusije ili ostanu u Ukrajini sa širim ovlašćenjima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP