Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DIPLOMATSKI SKANDAL

Konzul BiH uhapšen zbog "švercovanja" ljudi u Francuskoj

Autor: Srna | 08.07.2015 - 15:57:00h | Komentara: 0

Konzul savetnik u Ministarstvu inostranih poslova BiH, zaposlen u Ambasadi BiH u Parizu, uhapšen je u Sarajevu zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Za ženu predsednika izjasnilo se 98 odsto simpatizera vladajuće levice

Pariz| Foto: Profimedia.rs

Tužilaštvo BiH istragom je utvrdilo da je lice, zaposleno u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH u Parizu, učestvovalo u nezakonitim aktivnostima koje se odnose na izdavanje dokumenata i omogućavanje putovanja i boravka većem broju lica, uglavnom romske nacionalnosti, sa područja BiH, radi činjenja krivičnih dela u Francuskoj.
Hapšenje je obavljeno po nalogu glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića u okviru rada u predmetu kodnog naziva "CD", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Ovo lice uhapšeno je zbog sumnje da je, obavljajući konzularne poslove pri Ambasadi BiH u Parizu, učestovalo u izvršenju više krivičnih dela na način da je članovima organizovane kriminalne grupe nezakonito izdavalo putne listove za žrtve trgovine ljudima i za te usluge naplaćivalo između 500 i 1.200 evra, navode iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa).
Hapšenje su obavili pripadnici Sipe. Ovo lice će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe biti predato Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima.
Ove aktivnosti su nastavak rada u predmetu kodnog naziva "CD", koji sprovodi zajednički istražni tim iz BiH i Francuske, a odnosi se na krivična djela organizovanog kriminala i trgovine ljudima.
U okviru akcije "CD", koja je počela 23. juna, slobode je lišeno 10 lica zbog sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima u svrhu radne eksploatacije, pranje novca, krijumčarenje ljudi, davanja dara i drugih oblika koristi...
Postupajući tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Diana Kajmaković u stalnom je kontaktu sa timom koji vodi istragu, a ostvarena je značajna saradnja sa Sipom i Ministarstvom inostranih poslova BiH.
Ovu akciju zajedno sprovode tužilaštva BiH i Francuske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP