Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAMERNO SRUŠIO AVION

Kopilot izvršio samoubistvo i sa sobom povukao 149 ljudi! (FOTO)

Autor: Alo.rs | 26.03.2015 - 12:57:00h | Komentara: 4

Kopilot u avionu kompanije "Džermanvings", koji je u utorak pao u Alpima, svesno je srušio letelicu sa 150 putnika i članova posade!

Džermanvings

Avion kompanije "Džermanvings" | Foto: Profimedia

Kako javlja BBC, kopilot Nemac je nakon izlaska pilota iz kabine počeo da spušta avion, a nakon 18 minuta letelica je pala u teško pristupačni predeo Alpa. Ovo je utvrđeno na osnovu snimaka iz crne kutije.

Ostaci aviona na mestu pada | Foto: Profimedia

Državni tužilac Marseja Bris Roben tvrdi da se na snimcima razgovora iz kokpita čuje da je pilot napustio kabinu i u njoj ostavio kopilota Andreasa Lubica (28), te da nakon toga nije mogao da uđe nazad.

 F

Pilot je pokušavao da se vrati u kokpit i da uspostavi komunikaciju sa kopilotom, ali bezuspešno. Pretpostavlja se da je kokpit napustio da bi otišao u toalet.

Crna kutija Snimač glas Džermanvings

Crna kutija koja je snimala razgovor u kokpitu | Foto: Profimedia

- Po izlasku iz pilota iz komandne kabine kopilot je ostao jedini za komandama i samovoljno je upravljao komandama koje su pokrenule spuštanje aviona -  rekao je Robin prepričavajući na konferenciji za nvoinare informacije skinute sa crne kutije na kojoj se nalazi snimak razgovora u kokpitu i dodao da se postupci kopilota ne smatraju "terorističkim", već da se mogu "analizirati kao želja da se uništi avion".

- U kokpitu je vladala apsolutna tišina - dodao je Roben.

- Kopilot je zatim aktivirao instrumente koji pokreću spuštanje iz
razloga koji nam je sada u potpunosti nepoznat i koji možemo
analizirati samo kao njegovu želju da uništi avion - dodao je on.

U poslednjim minutima leta čuje se lupanje na vrata i aktiviranje alarma, naveo je tužilac iz Marseja.

Ostaci aviona kompanije Džermanvings

Ostaci aviona kompanije "Džermanvings" | Foto: Profimedia

Roben je rekao i da je smrt putnika bila "trenutna", te da nisu ni znali šta se događa.

- Čuli smo vriske tek u poslednjim trenucima pred pad - objasnio je tužilac.

Roben je rekao da kopilot nije bio povezan sa terorizmom ili ekstremistima, ali da će nemačke vlasti obezbediti dodatne informacije o njegovom poreklu i privatnom životu.

Ugašen Lubicov

profil na Fejsbuku!

Originalni Fejsbuk profil kopilota Anreasa Lubica ugašen je svega nekoliko minuta nakon što je saopšteno da se on sumnjiči za samoubistvo kojim je u smrt povukao još 149 putnika i članova posade aviona kompanije "Džermanvings"!

Ipak, ostale su fotografije naslovne strane njegovog profila.

Facebook stranica Andreas Lubic

Kopilot nije izustio nijednu reč do pada aviona. Veroispovest kopilota trenutno nije poznata, ali se ne isključje da bi ona možda mogla da bude povezana s ovim činom. Takođe, saopšteno je da Lubic nema nikakav dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom.

Francuski istražni organi smatraju da je kopilot bio živ do samog pada, kao i da žrtve nisu znale šta se događa.

Pilot Patrik S. je leteo za "Lufthanzu" deset godina i otac je dvoje dece. Imao je više od 6.000 časova leta na avionu tipa "Erbas 320".

Kopilot, odnosno prvi oficir, Andreas Lubic, rođen je u Montabauru u Nemačkoj, Imao je 630 sati leta, a kompaniji "Džermanvings" se pridružio u septembru 2013. godine, gde je došao pravo iz "Lufthanzine" letačke škole u Bremenu, koju je pohađao i kapetan aviona.

Interesantno je da je Lubic 2013. godine dobio nagradu od FAA, Američkih vazduhoplovnih vlasti.

U nemačkom gradu Montabaur Lubicovi poznanici su rekli da on nije pokazivao znake depresije jesenas kada su ga poslednji put videli.

Avion kompanije "Džermanvings" na letu od Barselone do Dizeldorga srušio se u utorak u Alpima. Tom prilikom poginulo je svih 150 putnika i članova posade.

Lubic patio od depresije?

Kopilot "Džermanvingsa" Andreas Lubic, koji je prema istrazi namerno srušio avion sa 150 putnika, patio je, izgleda od deperesije, javilo je nekoliko nemačkih medija. Nemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio na lečenju.

Nemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" citira majku jedne školske drugarice kopilota, koja je rekla da se Lubic poverio njenom detetu da je za vreme školovanja imao "burnout". Majka je rekla da je njena kćerka Lubica srela poslednji put pred Božić, kada je, kako je rekla, delovao normalno.

Nije prvi ovakav slučaj
Pilot na letu "SilkEr" 185" ubio sebe i 97 putnika i članova posade

Let kompanije "SilkEr" broj 185 od Džakarte u Indoneziji do Singapura, okončan je padom zbog samoubistva koje je izvršio 19. decembra 1997. godine izvršio pilot. On je oborio avion u kojem je bilo 97 putnika i članova posade.

SilEr 185 Knjiga žalosti

Knjiga žalosti za nastradale na letu "SilEr 185"| Foto: Profimedia

 

Pilot je avion oborio u reku Musi u Indoneziji, ali vazduhoplovne vlasti te zemlje nikada nisu pristale da saopšte tu verziju događaja, na kojoj su insistirala njihove američke kolege, koje su učestvovale u istrazi.

Kako su tvrdili američki istraživači, kapetan Cu je zamolio svog kopilota da i zađe iz kokpita i donese mu kafu. Nakon što je kopilot izašao, kapetan se zaključao i oborio avion. Razlog za ovaj potez bilo je to što je upravo saznao da je na berzi izgubio 1,2 miliona dolara, te da nije postojao način na koji bi pokrio gubitke i vratio dugove.

Samoubistvo je pominjano i među razlozima nestanka aviona "Malezija Erlajnsa" na letu MH370, ali ta teorija nije dokazana.

Takođe, namerno rušenje aviona navodi se i kao uzrok pada na letovima iz 2013. i 1999. godine.

Podsetimo, 29. novembra 2013. pao je avion na leti imeđu Mozambika i Angole sa 33 ljudi, a kao uzrok navedeno je da je kapetan, nakon što je kopilot izašao iz kokpita, namerno oborio letelicu. Sličan slučaj desio se 31. oktobra 1999, kada je avion "Egip Era" sa 217 ljudi pao 30 minuta nakon poletanja. Navedeno je da se pretpostavlja da je kopilot oborio letelicu, ali čvrsti dokazi nisu pronađeni.

Poslednji komentari
  • 024 Vreme: 26.03.2015 13:50h

    Imao je 630 sati leta, a kompaniji "Džermanvings" se pridružio u septembru 2031. Bas interesano..verovatno 2013..?

  • mr.burns from simpsons Vreme: 26.03.2015 15:06h

    znao sam da ce se sve prelomiti na nekom srbinu/ lubic?/

  • AjdeBre Vreme: 26.03.2015 15:47h

    Pa dobro,,,izveštaj kakav takav,,,došao je ipak par dana posle nesreće, jer narod ima pravo da zna ma šta se desilo.Šta je sa NAŠIM IZVEŠTAJEM o padu helikoptera????Poštuje li ovde neko narod i žrtve nesreće,u krajnjem slučaju?

  • dobri Vreme: 26.03.2015 19:14h

    Pa ti mora da si RAZROK, gde majketi pročita 2031.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP