Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LONDONSKA POLICIJA SPREČILA NAPAD NA BRITANSKU VLADARKU

Kraljica na meti psihopate!

Autor: Ekipa Alo! | 07.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mentalno bolestan muškarac pokušao je s velikim kuhinjskim nožem da uđe u Bakingemsku palatu u centru Londona, ne bi il video britansku kraljicu Elizabetu Drugu (87), saopšteno je juče u Sudu u Vestmisteru! Srećom, u tome ga je sprečila policija.

Srećom nije bila kod kuće:  Elizabeta Druga

Srećom nije bila kod kuće: Elizabeta Druga

Tužilac Edvard Ajdin rekao je da je okrivljeni Dejvid Belmar (44) hteo da vidi Elizabetu Drugu, „pošto ima fikciju u vezi sa britanskom kraljicom“, kao i da „nije srećan zbog svog istupa“. Belmar je priznao da uzima lekove, pošto ima probleme s mentalnim zdravljem, prenela je agencija AP.


- On je opasnost po javnost, jer je nosio nož u centru Londona i opasan je po kraljicu - rekao je tužilac i podsetio da je Belman dobio opomenu 1989. zbog paljenja vatrometa i bacanje u dvorište Bakingemske palate, čulo se na saslušanju u sudu.

Belmar se izjasnio krivim za nezakonitu radnju i posedovanje hladnog oružja, kuhinjskog noža od 15,5 centimentara, kao i da je pokušao da protrči kroz kapiju Bakingemske palate, preskačući prepreke od vozila ispred severnog ulaza u Palatu. Srećom, kraljica Elizabeta u tom trenutku nije bila u svojoj londonskoj rezidenciji.

Londonska policija je saopštila da je on lišen slobode juče oko podneva, dok je pokušavao da uđe kroz kapiju Palate, koja je dom britanske kraljevske porodice. Nož je pronađen prilikom pretresa, a muškarac je uhapšen pod sumnjom da je hteo nezakonito da prođe u zaštićenu zonu, kao i za posedovanje hladnog oružja, te je smešten u zatvor u jednoj londonskoj policijskoj stanici, navodi AP.

„Pojačano“ obezbeđenje


Britanske obaveštajne službe su još 2003. godine upozorile da bi kraljica Elizabeta Druga mogla da se nađe na udaru terorista, naročito Al Kaide, zbog čega je obezbeđenje podignuto na najviši nivo. Ipak, i pored toga se desilo nekoliko incidenata, srećom bez posledica. Jedan od poslednjih u nizu desio se prošle godine, kada je u Bakingemskoj palati uhapšen lopov s bogatim plenom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP