Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GRČKI MINISTAR UPOZORAVA

Kreditori da se presaberu!

Autor: Tanjug | 26.05.2015 - 13:58:00h | Komentara: 0

Međunarodni kreditori treba da se presaberu i doprinesu postizanju novog sporazuma o kreditu za Grčku, izjavio je danas grčki ministar finansija, Janis Varufakis.

Janis Varufakis

Bez dlake na jeziku: Janis Varufakis | Foto: Profimedia

"Vreme je da se institucije, pre svega Međunarodni monetarni fond (MMF), presaberu i dogovore sa nama", rekao je Varufakis za američku televiziju Si-En-En.
Grčkoj ponestaje novca u vreme dugotrajnih pregovora sa kreditorima, MMF-om, EU i Evropskom centralnom bankom, o reformama neophodnim za otključavanje preostale tranše kredita pomoći vredne 7,2 milijarde evra.
Grčka sledećeg meseca neće otplatiti novu tranšu duga MMF-u zato što nema novca, izjavio je tokom vikenda grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Vucis.
"Četiri rate duga MMF-u koje treba da budu isplaćene u junu iznose 1,6 milijardi evra, ali taj novac neće biti isplaćen, jer ga nemamo. To je poznata činjenica", rekao je Vucis za grčku televiziju Mega, a preneo Rojters.
Dan kasnije, portparol grčke vlade Gabrijel Sakelaridis izjavio je da će Grčka nastaviti da otplaćuje dugovanja svojim međunarodnim kreditorima sve dok bude bila u mogućnosti da to čini.
Pregovori o grčkim reformama se danas nastavljaju u Briselu, a Atina navodi da se sa kreditorima i dalje razmimoilazi na polju poreza, socijalnog osiguranja, prava radnika i veličine budžetskog suficita. Grčka se, ipak, nada da će sporazum biti postignut najkasnije u prvim danima juna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP