Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAPETOST ZBOG POLUOSTRVA SE NE SMANJUJE

Krim će se pripojiti Rusiji!

Autor: Ekipa ALo! | 11.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pripreme za pripajanje Krima, crnomorskog poluostrva na jugu Ukrajine, Rusiji već su počele, izjavio je krimski premijer Sergej Aksionov! Referendum o otcepljenju Krima od Ukrajine i pripajanju Rusiji biće održan 16. marta, a zapadne zemlje su ranije saopštile da neće priznati rezultate referenduma.

Proteklog vikenda  na Krimu su  formirane nove  oružane snage

Proteklog vikenda na Krimu su formirane nove oružane snage

„Krim će biti spreman da počne sa upotrebom ruskog zakona nekoliko meseci posle referenduma, a krimsko ministarstvo finansija već pravi plan za prelazak na rusku rublju”, rekao je Aksionov.


Amerika šalje flotu F16 u Poljsku!


Amerika će do četvrtka poslati u Poljsku 12 lovaca F16, saopštilo je poljsko ministarstvo obrane. U Poljsku će biti poslato nekoliko transportnih aviona, kao i 300 američkih vojnika. Avioni i vojnici će biti poslati na zahtev Poljske, a pre planirane vojne vežbe. Poljska ima 48 aviona tipa F16. SAD su ranije u Letoniju poslale četiri aviona F15.

On je obećao da ukrajinski više neće biti zvanični jezik, ako se Krim pripoji Rusiji, kao i da će stanovnici poluostrva imati mogućnost da biraju između ruskog i ukrajinskog pasoša. Oglasio se i Vladimir Konstatinov, predsednik krimskog parlamenta, koji je izjavio da više od 80 odsto stanovnika Krima podržava otcepljenje od Ukrajine i pripajanje Rusiji!
Vlasti grada Sevastopolja, gde više od 70 odsto stanovništva čine Rusi, proglasile su ruski službenim jezikom za upotrebu u zvaničnoj komunikaciji. U međuvremenu proruske snag su nastavile da se utvrđuju na Krumu. Preuzeta je vojna bolnica i baza u Simferopolju.

U Berlinu je najavljeno da će kancelarka Angela Merkel u četvrtak pred poslanicima Bundestaga podneti deklaraciju o situaciji u Ukrajini. Za sredu je najavljen razgovor između američkog predsednika Baraka Obame i Arsenija Jacenjuka, novog premijera Ukrajine, koga zvanična Moskva ne priznaje.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Putin: Referendum je legitiman!

Vladimir Putin, predsednik Rusije, izjavio je danas da se koraci koje preduzima zakonito rukovodstvo Krima baziraju na normama međunarodnog prava i treba da osiguraju legitimne interese stanovnika poluostrva! Putin je u razgovoru sa Angelom Merkel, kancelarkom nemačke i Dejvidom Kameronom, premijerom V. Britanije, skrenuo pažnju da aktuelne vlasti u Kijevu ne preduzimaju nikakve akcije protiv divljanja ultranacionalističkih i radikalnih snaga u Kijevu, i drugim regionima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP